Selebriti yang terkenal dengan kisah penghijarahannya, Mizz Nina menyambut ulang tahun kelahiran anak angkatnya, Musa yang pertama hari ini.

Bersyukur dikurniakan anak kecil yang menjadi penyeri hidupnya, Mizz Nina berkongsi perkembangan Musa yang semakin bijak dan disenangan ramai dalam memberi kebahagian dalam hidupnya.

Perkara ini dikongsikan oleh Mizz Nina sendiri di laman Instagram miliknya sendiri dengan memuat naik gambarnya bersama Musa.

“To my sayang Musa, hari ini awak berumur 1 tahun, alhamdulilah, saya bersyukur kepada Allah kerana mempunyai awak dalam hidup saya, awak benar-benar bayi yang istimewa, terlalu comel, MashaaAllah.

“Awak suka ketawa, menyapa semua orang dan sangat mesra! Awak juga suka berkongsi makanan anda dengan orang lain dan membawa kegembiraan kepada setiap orang yang bertemu dengan awak – Awak adalah hadiah dan amanah yang saya harap saya dapat menjaga dengan cara yang terbaik,” tulisnya di ruangan kapsyen.

“I, Your Bapak & All Your Mummies Love U” Mizz Nina Titip Ucapan Buat 1st Birthday Musa!

IKLAN

Dalam pada itu, Mizz Nina turut menitipkan doa dan ucapan buat buah hatinya.

“Ku persembahkan dia kepada-Mu, pilihlah dia sentiasa berada di bawah naungan, perlindungan, petunjuk, rahmat dan keampunan-Mu.

IKLAN

“Berkatilah dia dengan ilmu dan hikmah, merendah diri, sabar, budi pekerti yang baik, kesihatan yang baik, sahabat dan guru yang soleh, kurniakan tarbiyyah yang baik, bantulah dia membesar dan belajar dari kesilapan dan kegagalannya, dan pastikan dia sentiasa di atas landasan Al-Quran dan Sunnah.

“Semoga ia menjadi panduan baginya dalam apa jua pilihan untuk dilakukan dalam kehidupan ini. Yang terpenting semoga beliau meninggalkan legasi yang kukuh dan menjadi cahaya untuk ummah Aameen.

“Allah loves you sayang musa, I love u, your bapak && all your mummies love u too,” ucapnya.

IKLAN

 Musa merupakan anak angkat sewaktu Mizz Nina dan Noh masih bersama. Pasangan itu bercerai pada Ogos lalu selepas 11 tahun hidup bersama. Mereka tidak dikurniakan zuriat.

Sumber : Instagram Mizz Nina

https://www.youtube.com/watch?v=Yb_zk_ekL2M&t=199s

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI