Siapa tak kenal dengan pelakon, pengacara dan ahli perniagaan popular, Noor Neelofa Mohd Noor atau lebih dikenali Neelofa.

Sejak dari awal pembabitan dalam industri seni, Neelofa memang tidak pernah menyembunyikan keakrabannya Bersama keluarga malah setiap event yang dihadiri kadang kala pasti ibu atau keluarganya akan turut sama.

Mesra dengan panggilkan Love dikalangan ahli keluarganya, Datin Noor Kartini mengatakan bahawa Neelofa ini seorang yang manja, penyayang dan ambil berat.

“Dia manja sangat. Selalu telefon mama. Selalu nak masakkan mama walau dia boleh saja beli apa-apa yang dia nak. Tapi dia tetap nak air tangan mama.”

“Selalu akan cakap dengan mama, apa dia nak buat. Dia mesti akan kongsikan dengan mama dulu. Semua kena cari restu mama,” ujarnya.

IKLAN

Tip / Petua

Dalam pada itu, Kartini percaya kejayaan yang diraih Neelofa sehingga kini berkat daripada sikapnya yang memuliakan ibu bapa dalam setiap apa yang dilakukannya.

”Kalau boleh saya gambarkan, dia sangat istimewa. Tiga sikap yang buat dia berjaya, dia sangat jaga ibu bapa, khidmat dia pada mama, dia percaya dengan reda ibu bapa. Allah SWT bersabda, reda Aku datang selepas reda ibu.

IKLAN

“Bagi saya, anak yang bernama Lofa ini sangat luar biasa. Kekuatan dia, kegigihan dia, pengorbanannya. Air matanya jarang orang nampak. Kita semua boleh tengok jihad dia melawan dirinya sendiri ketika di puncak.”

Dia mula pakai purdah. Dia berhijrah dan mengaji agama dari mula. Panggil ustaz, tak pernah berhenti untuk perbaiki diri,” kongsinya.

Seperti yang kita ketahui, Neelofa telah berkahwin dengan PU Haris pada 27 Mac 2021. Kini pasangan ini dikurniakan seorang cahaya mata yang sangat comel iaitu Bilal.

IKLAN

Ibu Dedah 3 Sikap Neelofa. Ramai Yang Terkejut, Tak Sangka Rupanya Neelofa Ni…

Ibu Dedah 3 Sikap Neelofa. Ramai Yang Terkejut, Tak Sangka Rupanya Neelofa Ni…

Semoga amalan yang dilakukan oleh Neelofa ini dapat kita contohi untuk berjaya di dunia dan akhirat.

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

Ibu Dedah 3 Sikap Neelofa. Ramai Yang Terkejut, Tak Sangka Rupanya Neelofa Ni…