Ketagihan gajet selalu diperkatakan di kalangan ibubapa. Malah ada ibu bapa ada yang terpaksa menyorokkan gadjet dari anak-anak.

Ramai yang tahu kesan buruk penggunaan telefon pintar terlalu lama. Bagaimana pun ada yang menganggap ia remeh.

Namun menerusi perkongsian oleh puan Nurul Pyeza moga menjadi iktibar.

Anaknya yang terlalu lama bermain gajet telah mengalami masalah mata juling sehingga memerlukan pembedahan.

Ikuti lanjut pendedahan ibu ini yang berharap perkongsiannya menjadi iktibar kepada ibu bapa lain.

 

Suka Main Game

Ramai pm tanya kenapa dengan mata Luth Harraz kenapa kene oprete . Sebenar nya mata dia juling.

Ceritanya macam ini . Sejak PKP Luth start belajar online. Pagi pagi bangun tidur dah start class online pastu mama busy niaga Luth memang banyak masa terluang main handphone.

Dia bukan tengok youtube tapi dia suke main game. Dia terlampau fokus sangat sampai jadi macam ni.

 

Masalah Mata Juling 

Ramai tak perasan sebenar nya mata die juling tapi bukan setiap masa die juling dia hanya juling kalau die fokus sesuatu je.

IKLAN

Mata dia tak rabun ye. Mata dia sihat sihat je. Doktor cakap mata luth terlalu aktif dari lahir ( ade setengah budak lazy eyes ) so doc decide untuk betul kan balik mata dia ke kedudukan asal .

Dan mama mengaku semua ni jadi memang salah mama sampai adik jadi macam ni. Mama harap ibu kat luar sana ambil la pengajaran

 

Sumber: Nurul Pyeza

IKLAN

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club