Setiap orang punya cara tersendiri kan dalam menyimpan. Ada yang memilih untuk menyimpan di bank ada juga selesa di rumah. Yang penting hasilnya kan. Tak kisah banyak atau sedikit janji ada untuk simpanan masa depan.

Cara yang dikongsikan oleh Norziela Ziela ini paling unik dan simple tapi menjadi.  Dia yang merupakan seorang surirumah mengakui tiada sebarang bisnes. Sebaliknya hanya bergantung kepada pemberian suaminya.

Tetapi, dia bijak menggunakan wang belanja yang diberikan suami. Setiap kali selepas membeli barang dapur, bakinya akan dijadikan tabungan. Selain itu, duit yang ditemui sewaktu menggunakan mesin basuh juga dimasukkan di dalam tabung berkenaan.

Hasilnya, hampir setahun, dia berjaya mengumpul hampir RM1 ribu. Cukup mengagumkan idea yang dipraktikkan wanita ini.

Hasil tabungan hampir setahun🥰🥰🥰

Ni jelah cara sy menyimpan duit selain di bank.. 😎😎😎.

Mmg agk lama menyimpan..Sy juga dah ajar ank2 dr kecik supaya menabung..🥰🥰🥰

Anak2sy semua suka menabung🥰🥰🥰

Ni semua sy dpt dr baki ke pasar,duit beli brg dapur dan paling sy suka kalau terjumpa duit dimesin basuh😂😂😂😆😆😆

Cara sya senang jer.. Kalau duit syiling masuk jer dlm 1tabung😉😉😉

Rm 1 satu tabung

Rm5+10+20+50 satu tabung(50tu selalu suami bg buat belanja tapi sy simpan)

IKLAN

Total hampirRM 1000 lebih.. syiling sy tak kira lagi.. Tengah termenung nak kira.. 🥰🥰

P/s Saya hanya suri rumah takda bisnes apa2..Sumber kewangan sy mmg dari suami sya 100%

ARTIKEL MENARIK: Senangnya Nak Buat Dadih Susu Full Cream Sedap & Berkhasiat. Tekstur Lembut Cair Di Mulut. Buat Sendiri Puas Hati!

IKLAN

ARTIKEL POPULAR: “Memori. Inilah Orangnya.” Fedtri Yahya Kongsi Wajah Pemilik Tulisan Khat Pada Duit Kertas Malaysia


Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club