Jika diimbas kembali, pada zaman persekolahan kebanyakkan gerai yang paling popular adalah kedai tepi jalan di luar sekolah selain kantin sekolah.

Ramai murid-murid sekolah akan membeli pelbagai makanan serta minuman di gerai ini. Bukan setakat anak-anak, kadang-kala ibu bapa atau penjaga juga turut serta menbeli makanan di gerai penjaja ini.

Selain makanan ringan, pastinya minuman adalah yang paling mendapat sambutan lebih-lebih lagi pada waktu tengahari yang terik.

Namun begitu, pengalaman seorang ibu dikenali sebagai Syaa Sabri ini telah membuatkan ramai ibu bapa menjadi was-was akan tahap keselamatan anak-anak mereka.

Kisahnya apabila beberapa hari lepas, dia sempat beli keropok dan 4 gelas plastik minuman berperisa oren di gerai terletak hadapan sebuah sekolah rendah di Kota Bharu. Namun wanita ini mula berasa pelik, apabila ais di dalamnya tidak mencair dan berbentuk lain. Bahkan ia telah masuk ke dalam mulutnya untuk dikemam, sebelum didapati rupanya serpihan kaca.

Ibu Pelik Ais Minuman Yang Dibeli Anak Depan Sekolah Tidak Cair, Rupanya Serpihan Kaca

IKLAN

[TRENDING] “Dua-dua Princess Umi.” Ramai Puji Cara Isteri Fizo Omar Layan Maryam

[TIP MASAK] Hanya 15 Minit, Daging Liat Dapat Dilembutkan

IKLAN

Dia yang berasa panik sejurus menyedari perkara itu kerana anak-anaknya turut minum minuman yang dibelinya itu.

Apabila dikumpulkan semula gelas minuman tersebut, ianya memang ‘sah’ adalah serpihan kaca.

Dia sangat kesal dengan kecuaian pihak penjaja kerana perkara ini boleh memudaratkan ramai pihak yang ,ungkin tidak perasan akan kehadiran objek tajam itu.

IKLAN

Ibu Pelik Ais Minuman Yang Dibeli Anak Depan Sekolah Tidak Cair, Rupanya Serpihan Kaca

Pelbagai pandangan telah diberikan oleh pada netizen dan ramai berharap agak selepas ini pihak penjaja terutamanya yang banyak pelanggan dikalangan kanak-kanak haruslah lebih berhati-hati kerana pada usia sebegitu mudah mereka masih belum boleh menilai sesuatu yang boleh mendapatkan bahaya kepada mereka.

[MESTI BACA]

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

Ibu Pelik Ais Minuman Yang Dibeli Anak Depan Sekolah Tidak Cair, Rupanya Serpihan Kaca

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI