Sesungguhnya setiap pasangan suami isteri inginkan kebahagian kekal sehingga akhir usia. Kehangantan cinta dan kasih sayang kekal setiap masa. Namun, onak duri tetap datang menduga perkahwinan.

Bagaimana, kebahagiaan akan kekal jika pasangan saling melengkapi antara satu sama lain. Selain itu, lengkapi pula dengan doa untuk penguat kepada hubungan semanis kurma.

Melalui sebuah catatan disebuah blog ini sungguh inspirasi apabila berkongsi doa kebahagiaan rumah tangga yang disampaikan oleh penceramah terkenal, Datuk Ustazah Siti Nor Bahyah Mahamood di sebuah rancangan kekeluargaan.

Ini Doa Kasih Sayang Makin Melimpah. Datuk Ustazah Siti Nor Bahyah Kongsi Rahsia Kebahagiaan Rumah Tangga.
Gambar sekadar hiasan

Malam tadi saya sempat menonton Semanis Kurma di TV9 dengan topik ‘Sihir Cinta’. Ustazah Nor Bahyah ada kongsikan petua dan doa untuk eratkan kasih sayang suami isteri dan baik dijadikan amalan supaya hubungan sentiasa segar. Doa ini juga membantu memberi kesejahteraan dalam hubungan suami isteri dan memastikan rumah tangga dihindari godaan dari luar.

IKLAN

Surah Thaha ayat 39 yang bermaksud: “Dan aku telah melimpahkan kepadamu kasih sayang yang datang dariku, dan supaya kamu diasuh di bawah pengawasanku.”

Ini Doa Kasih Sayang Makin Melimpah. Datuk Ustazah Siti Nor Bahyah Kongsi Rahsia Kebahagiaan Rumah Tangga.

IKLAN

Cara aplikasikannya : Setiap kali kita bertemu atau bersua dengan suami atau isteri, bacalah ayat ini. Untuk dapatkan kesan yg baik, hendaklah diamalkan selalu membaca dihadapannya. Tidak perlu membaca dengan kuat, memadailah sekadar dengan hanya membaca di dalam hati. Selain itu, agar dikasihi masyarakat, bacalah kedua-dua ayat ini setiap kali lepas solat sebanyak 3 kali.

Selain dari berdoa untuk memastikan hubungan sentiasa rapat dan baik, suami isteri juga mestilah bertolak ansur, hormat menghormati dan memastikan setiap hak pasangan mereka dipenuhi. Memang banyak godaan dan cabaran yang harus ditempuhi, tapi Insha Allah jika masing-masing kenal dan memahami pasangan, kita mampu untuk mengharunginya.

IKLAN

Bagi pasangan yang baru berkahwin, dan masih belum mengenali pasangan anda sebaiknya, ambil masa dan peluang yang ada untuk mengenali pasangan dengan lebih rapat. Waktu bercinta semuanya indah dari aspek luaran, tapi bila dah berkahwin, satu persatu perangai sebenar akan kita tahu. Allah temukan dengan jodoh kita dan itulah yang terbaik untuk melengkapi hidup kita. Dan semoga pasangan kita ini yang akan memimpin kita untuk masuk ke syurga bersama anak-anak dan ahli keluarga yang lain.

Ini Doa Kasih Sayang Makin Melimpah. Datuk Ustazah Siti Nor Bahyah Kongsi Rahsia Kebahagiaan Rumah Tangga.
Doa kebahagiaan suami isteri

Banyak amalan doa yang dikongsikan untuk memastikan rumahtangga yang dibina kekal bahagia dan pastikan ianya perlu dibuat secara ikhlas dan istiqamah. Semoga niat suci murni ini akan diberkati dan menjadi amalan kita dan semoga ianya kekal hingga ke Jannah, ameen.

Sumber: www.ajumohit.com