Isteri Suka Di Manja, Hargai Selagi Ada

Tahukah wahai suami bahawa semua isteri sukakan belaian seorang suami. Tidak bermakna ini adalah sikap mengada-ngada tetapi sikap manja inilah yang akan membuatkan isteri bertambah sayang kepada suami.

Biar pun rumahtangga itu sudah lama, sikap manja itu harus ada dalam diri pasangan itu. Cara ini dapat mengeratkan lagi hubungan suami isteri agar kekal romantik dalam rumah tangga.

Sebagaimana perkongsian saudara Mohd Fhais Salim  harus dijadikan tatapan semua terutama buat suami isteri yang sudah lama hidup bersama. Jangan anggap dah kahwin lama tak boleh nak manja-manja. Manja tu kan pengikat kasih!

Dapatkan My Qalam Elite Digital Perjuzuk Set dengan diskaun RM5 apabila anda menggunakan kod KELGST5 di sini 

Kadang kadang orang perempuan ni manja dia lain macam.

Bila kita tanya nak meggi tak, dia kata tak nak. Tapi bila dah siap masak, dia datang ngedeng pula. Dua tiga sudu juga la dia makan.

Bila kita tanya syg nak makan apa hari ni, dia jawab ikut abg la. Tapi bila kita kata nak order kfc. Dia kata dah jemu la, bosan la.

Bila dia tiba-tiba keluar perkataan “sedapnya”, “dah lama tak makan”, “mana nak cari” atau “abg ingat tak kita pernah makan ….” tu maknanya dia nak suruh kita pergi cari la tu.

IKLAN

Bila kita dah bagi cadangan macam-macam makanan, habis semua senarai makanan kat grab food tu di scroll akhirnya dia kata, “order kfc je la” huh!

Bila ada terlalu gerai makanan tepi jalan tiba-tiba dia kata “abg berhenti berhenti, nak beli makanan tu”.

Dia ingat jalanraya tu kita seorang je ke guna, orang kat belakang marah la kalau berhenti sesuka hati macam tu. aduhai..

Kadang malas juga nak u-turn. Lebih-lebih lagi kalau tengah peak hour, memang berjam jam la nak u-turn balik. Bila kita kata, “lain kali la” terus monyok muncung macam itik.

Tapi kalau kita ikut juga. Redah jem berjam jam semata-mata untuk belikan makanan idaman dia tadi, memang senyum sampai ke telinga punya la. Tak habis habis ucap terima kasih abg, sayang abang. Muah muah bagai.

IKLAN

Bila kita nak makan apa-apa semua dia pandai je buat atau carikan, tapi bila dia rasa teringin nak makan sesuatu tu mesti kita di suruh carinya. “Abg tolong belikan …. ye”

Isteri Suka Dimanja, Hargai Selagi Ada
Gambar hiasan

Apa saya perasan, 

Orang perempuan ni dia kalau dah sayang, dia sayang sungguh sungguh. Tak ada sayang separuh separuh punya.

Makin dia sayang, makin manja dia jadinya.

Lagipun itu la bahasa cinta hampir semua isteri iaitu mereka suka dimanjakan dan suka dilayankan semua permintaannya.

Sayangi isteri kalian sementara dia masih lagi sudi nak bermanja-manja…

Wallahu A’lam,

IKLAN

Sumber: Mohd Fhais Salim

 

 

 

 

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

 

Isteri Suka Dimanja, Hargai Selagi Ada