Bukan mudah untuk kekal Istiqomah usai berhijrah, Itu antara yang terpaksa dilalui selebriti Kilafairy.  Pelbagai dugaan dan ujian terpaksa ditempuhi sepanjang dua tahun melalui proses tersebut dalam diri, hati dan penampilan.

Begitupun, anak kepada penyanyi era 1980, Rohana Jalil ini percaya kehidupan akan terus menjadi ruang menguji keteguhan hati dan imannya sebagai hamba.

Kilafairy atau nama sebenarnya, Syakila Nisha Jangir Khan percaya proses lumrah itu menjadi pengukur kematangan dan pendinding diri.

“Benar soal istiqamah itu bukan perkara mudah. Ia bukan sehari dua untuk dihadam. Pendek kata setiap hari, saya umpama bergelut dalam diri. Namun lama kelamaan ia bagai satu fasa yang akan jadi terbiasa.

“Pada akhirnya kita hanya mahu dan harapkan reda Tuhan dalam hidup ini,” katanya.

Biarpun ada yang bimbang berhijab akan membataskan rezeki dalam duni senia, namun Kilafairy percaya semuanya datang dari Dia.

Terbaru, dia dilamar menjadi wajah bagi mewakili jenama tudung bawal MINAZ Hijab Blossom 3.0 kempen Next Chapter.

“Daripada kerendahan hati, saya bangga kerana terpilih menjadi wajah wakilan koleksi tudung bawal ini. Berurusan dan bekerjasama dengan pasukan kerjanya juga menyenangkan.

“Mereka juga memastikan saya selesa dan berpuas hati dengan tudung yang dipakai serta digayakan. Begitu juga dengan hasil gambar kempen fotografi yang dijayakan.

“Pendek kata tudung yang digayakan bukan sekadar selesa dalam konteks percakapan dan penulisan. Tapi saat dipakai pun dapat rasa keselesaan yang digambarkan itu. Saya sangat besyukur dengan rezeki yang Allah limpahkan selain dikelilingi dengan orang yang baik waktu bekerja,” katanya.

Sebelum Kilafairy, Nora Danish terlebih dahulu diperkenalkan untuk siri kempen sama edisi 2.0 tahun lalu yang turut mengundang kontroversi kerana dilihat tidak selari dengan imej tudung dengan wanita ‘free hair’.

Kata isteri kepada Tamizee Adzman itu, dia sendiri melihat Kilafairy sebagai inspirasi wanita bertudung.

“Lihat saja kesungguhannya untuk kekal istiqamah berhijab.

IKLAN

Paling utama dalam menutup aurat dan kekal sopan, dia masih pandai bergaya. Saya sendiri menghormati pendiriannya untuk tampil dengan gaya yang sangat sopan sewaktu sesi fotografi kempen berlangsung.

“Malah dia sendiri lebih teliti memilih gambar yang tidak menjolok mata dan bersesuaian dengan kempen ini,” katanya.


ARTIKEL MENARIK: “Like Father Like Daughter. Mata & Senyum Tu Seiras Betul.” Wajah Anak Perempuan Copy Paste Arwah Hani Mohsin Raih Perhatian!

ARTIKEL POPULAR: “Ditanya Nak Hadiah Apa, Saya Cuma Nak DOA.” Suami Dedah Sebab Pilih Heliza, Resepsi Dihadiri Ilmuan, Alunan Al-Quran & Tazkirah

“Selepas 35 Tahun, Bertemu Jua Pemilik Tulang Rusuk.” Mas Kahwin Senaskhah Al-Quran, Heliza Helmi Selamat Bergelar Isteri

BACA INI JUGA : Anak Ramai Tak Salah, Itu Rezeki. Jangan Salahkan Mereka Kalau Kita Tak Terurus. Deep Perkongsian Ibu Ni!

IKLAN

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

Follow dan subscribe Youtube Channel @BintangKecilMy
#BintangKecilMy #BintangKecil #KitakanJuara