Kebelakangan ini, banyak pula isu yang melibatkan orang ketiga dalam rumah tangga. Kini, gelaran ‘penyondol’ juga sinonim dengan seseorang yang merampas hak dan kebahagiaan sesebuah keluarga.

Terkesan dengan pelbagai kontroversi yang melibatkan isu ini, pelakon yang kini melonjak naik, Riena Diana turut akui takut untuk melangkah masuk dalam dunia perkahwinan.

Seperti yang dilaporkan Xtra, Riena yang pernah menghadapi ujian yang sama turut meluahkan perasaannya mengenai isu ini.

“Tak dinafikan, ada sedikit rasa takut dalam diri saya. Apa yang jadi sekarang ini buat saya fikir relationship saya ni akan jadi ke.

“Malah masa bercinta pun ada pasang surutnya, apatah lagi bila dah berkahwin, akan stick dengan orang tu je.

IKLAN

“Tapi saya rasa kalau betul kita jumpa the one, and dia sanggup lalui susah senang bersama, insya-Allah kekal dan saya percaya pada jodoh.

Meskipun begitu, Riena tetap memandang isu ini dari sudut yang positif serta sempat memberikan pesanan kepada individu yang bergelar isteri nombor dua.

“Walaupun mungkin berpisah kita kena percaya itu adalah takdir yang telah ditentukan oleh Allah SWT.. Saya rasa berserah saja kot, sebab kalau takut sangat nanti tak kahwin pula..,” ujarnya.

IKLAN

“Kahwin dua atau tiga tu memang orang kata tak salah. Cuma bila dah ambil hak orang tu, kena merendah diri sikitlah sebab kita pun dah ambil hak orang.

“Kena sedar diri siapa, tempat dimana. Kena lebih banyak bersabar dan bertoleransi dengan isteri nombor satu.

“Jangan kita dah ambil hak orang lepastu kita pula nak lebih-lebih. Itulah antara tips kalau nak jadi penyondol sebab saya rasa nombor dua ni kena banyak makan hati sikit.

IKLAN

“Kalau kena maki pun, kena sabar je sebab dah ambil hak orang kan. Tak boleh banyak mulut, dan kita kena tahu bila dah jadi nombor dua, jangan expect akan dapat perkara sama seperti isteri nombor satu,” tambahnya lagi.

Sebelum ini, Riena pernah diuji dalam hubungan percintaanya dengan kekasih hati Nik Afiq namun cinta kembali bertaut pada Februari 2023 setelah masing-masing mengambil keputusan untuk memperbaiki diri.

Pelakon yang terkenal dengan watak Lailer dalam drama Kampung People ini juga mengaku jarang berkongsi foto bersama kekasih di media sosial.

Sumber: Xtra

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI