Perasan tak dalam hubungan adik beradik ini cukup istimewa. Ada yang begitu rapat, ada juga bagai anjing dengan kucing yang mana pantang berjumpa mesti bergaduh. Bila berjauhan terasa rindu pula.

Pun begitu, ada satu lagi hubungan adik beradik yang jarang-jarang kita nampak bila meningkat remaja masih rapat dan begitu mengambil berat antara satu sama lain.Paling biasa kita lihat, ketika umur begini mereka akan buat hal masing-masing.

Namun berbeza dengan apa yang dilakukan oleh seorang abang bernama Aiman Wafiyuddin ini kepada adik perempuannya ini. Nampak cukup bertanggungjawab dan sweet sekali. Ianya telah dikongsikan di akaun twitter miliknya.

Jom ikuti perkongsian tersebut.

 ” Mungkin hari ini awak diuji dengan ejekan seperti gemok, hitam dan tidak cantik. Tetapi percayalah, kecantikan itu dilihat berbeza daripada sudut pandangan diri masing-masing. Tidak semua melabel awak sebegitu rupa”  

Membaca luahan rasa dari seorang abang dan dalam masa yang sama menyuntik semangat kepada adiknya ini memang cukup hebat. Pastinya, adiknya begitu beruntung mempunyai seorang abang sepertinya.

Tunai Amanah Ummi

IKLAN

Erti sayang dari seorang abang…

IKLAN

Beruntungnya badan

 

sumber : AmnZyn