Cabaran hidup buat penyanyi popular era 1970an, Uji Rashid perlu menjaga anaknya Cico yang sudah dewasa bagaikan menjaga anak kecil meraih perhatian perminatnya.

Bagi yang belum mengenalinya terutama generasi baru, lagu Hari Raya yang legend ni, Seloka Hari Raya amat popular.

..indahnya sungguh di hari raya.. ramainya orang bersuka ria.. adik ku manis.. cantik bergaya.. bolehkah abang ikut bersama….

..usahlah abang membuang waktu.. mari menuju ke rumah bonda.. sanak saudara sedang menunggu.. di hari mulia bertemu mesra…

Malah sehingga kini lagu yang dinyanyikan oleh Uji Rashid bersama Hail Amir tetap diminati.

Jaga Cico Ibarat Bayi, Uji Rashid Tenang Luahkan Cabaran Hidup.

Biduanita ini dikurniakan suara lemak merdu yang banyak mencurah bakti dalam perkembangan seni muzik dan lakonan pada zamannya.

IKLAN

Biarpun dia menyepi dalam dunia hiburan, namun masih ada peminatnya yang merindui nyanyiannya.

UJI RASHID TENANG LUAHKAN CABARAN HIDUP

Terbaru mengenai kisah keluarganya, penyanyi veteran ini tenang meluahkan cabaran hidup menguruskan anak lelakinya Cico yang dikatakan mengalami penyakit misteri dua tahun yang lalu.

Jaga Cico Ibarat Bayi, Uji Rashid Tenang Luahkan Cabaran Hidup.

IKLAN

Memetik temubual eksklusif menerusi akaun TikTok, Divawafa, Uji mendedahkan bahawa cabaran dan beberapa perkara yang harus dilalui pada usia senjanya.

Katanya lagi, biarpun secara fizikal Cico kelihatan normal pada padangan mata kasar, kemahiran pertuturannya masih lemah.

“Saya dah lalui kesenangan karier dan membesarkan anak sebagai ibu tunggal…Dan sekarang di hujung kehidupan, saya kena lalui lagi macam menjaga bayi. lagi sekali saya awasi dan mengajarnya bagai anak kecil.”

IKLAN

 

@divawafaEksklusif !!!….Seniwati Legenda Uji Rashid Dan Cico Di Wafa TV !!!♬ Doa Di Hari Mulia – Uji Rashid

 

Peminat Titip Doa 
Melihat video berkenaan, ramai peminatnya menitipkan doa semoga anaknya, Cico dan Uji Rashid tabah dengan ujian hidup.

Jaga Cico Ibarat Bayi, Uji Rashid Tenang Luahkan Cabaran Hidup. Jaga Cico Ibarat Bayi, Uji Rashid Tenang Luahkan Cabaran Hidup.

Sumber: divawafa

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI