Ads

Jagung Cheese Leleh Terlajak Berkrim, Tak Mampu Nak Tengok Je, Wajib Cuba!

Jagung rebus yang viral satu ketika dahulu bila ditambah dengan susu sudah buat semua orang cair, inikan pula jagung rebus dengan keju, susu pekat dan butter ni. Memang terlajak sedap dan lemak berkrim.
Tengok gambar pun dah buat kita terliur. Jadi kenalah cuba.
Resepi yang dikongsikan oleh  Siti Nabilah Jamaluddin ni memang mantap. Tengok sajalah bahan-bahan yang digunakannya, memang tip top lemaknya. Confirm sedap!
Jagung Cheese Leleh Terlajak Berkrim, Tak Mampu Nak Tengok Je, Wajib Cuba!
Jom cuba.

Bahan-bahan:

Ads
  • 4 tongkol jagung
  • 1 tin susu cair (saya guna fresh milk Dutch lady)
  • 2 sudu besar susu pekat (kalau nak manis bole tambah lagi)
  • 2 sudu besar planta /buttercup
  • Garam
  • Lada sulah
  • 4 keeping Cheddar
Jagung Cheese Leleh Terlajak Berkrim, Tak Mampu Nak Tengok Je, Wajib Cuba!
Caranya:
1. Masukkan semua bahan dalam periuk dan biarkan mendidih.
2. Siapa nak wangi boleh letak daun pandan.

Siap!

Ads
Ads
Dapatkan cerita, perkongsian dan info menarik. Free jer!
Dengan ini saya bersetuju dengan Terma Penggunaan dan Polisi Privasi

Mencari bahagia bersama KELUARGA? Download dan baca sekarang di

KLIK DI SEENI
Ads

Cerita Keluarga Lain

‘Seumpama Cinta Pandang Pertama’, Tenang & Damai Bercuti Bersama Keluarga Di...

Lisbon Hotel Melaka menawarkan pengalaman tenang dan mewah di Perkampungan Portugis. Dengan reka bentuk ala Mediterranean, kolam infiniti dan restoran Festa yang eksklusif, ia destinasi ideal untuk percutian keluarga.
SeeNI ×