Perkongsian daripada ibu anak tiga ini gerun juga dirasakan, apatah lagi bila menyedari anak kita sendiri memang suka main di kerusi makan. Kadang-kadang dipanjat, sering juga diusung dan ditarik-tarik. Hal ini menyebabkan kita merasakan perkara biasa dan tidak akan berlaku sesuatu yang serius seperti ini.

Oleh itu, ayuh kita baca perkongsian penuh ibu ini untuk  kita semua lebih beringat agar kejadian yang sama tidak berulang lagi.

IKLAN

 

“Nak share kisah sebenar, sgt menakutkan dan bagi pengajaran besar kpd kami, berlaku dalam family last year July. Skrg baru berani nk share.”-Hani Syahirah

Masih ingat lagi masa tu tengah masak kurma. Lepas letak santan kita fokus sbb xnk pecah minyak…masa tu dgr dah kerusi bunyi2 ..mmg Irsa our 3rd baby suka main kerusi..ok..dlm hati,ok je Tu..jap2..sambil kacau kuah kurma.

Dan dgr bunyi kerusi jatuh..kuat..sambil Irsa menangis.. terus pergi tgk…Ya Allah..ya Allah…ya Allah..darah..ingat gigi die or bibir berdarah..tgk jari die terkulai..ya Allah tercabut dah jari anak aku ya Allah.. pegang die..sambil pegang pergelangan tgn die kuat2,Cari kain, balut..sambil mulut menjerit bagi arahan kat haqq,anak sulung ,amik beg letak brg kat dlm,die ikut semua,time Tu rasa syukur sgt boleh harap dah anak aku. Masa Tu die 4thn,layyina masa Tu 3thn..die gelak2 sbb xfaham lagi kot.

IKLAN

Cari kunci kereta, xjumpa, call husband xdpt2..hati naik geram dah ni, rupanya husband ada operasi..sarung jubah,pkai tudung terus kunci pintu,turun pergi kat jiran,ckp die tlng hantar hospital. Chinese..baik ya Allah..die hantar kami dan siap jaga anak2 saya sementara saya register anak…lama jugak tu..Irsa dah berhenti nangis.

Doctor tgk dan ckp kena operation..sbb besar..hampir putus..mcm buah anggur yg dipicit..mcm tu lah jari Irsa..nasib baik tulang Xd apa2.Masa Tu mmg blame diri..ambil mudah..xsangka sampai mcm tu jadi kena hempap kerusi je..

Esoknya doctor operate Irsa, dan kena bius penuh… sedihnya masa Tu.. tgk die sejuk nangis dan tidur ..paling sedih doctor suruh cium dulu anak sebelum keluar .. doctor bagi kata dua samada jari tu akan bersambung baik atau akan hitam mati dan terputus sendiri..doa mmg xberhenti lepastu. Ya Allah ..Dan paling menguji kena buat dressing sendiri kat rumah…

I Jenis masa kejadian mmg jgn harap I nk share kat FB…mmg tgk pun xsanggup time Tu..Lepas balik rumah mmg mcm crime scene lah darah menitik2 seluruh rumah..nasib sempat dan ingat tutup api gas.

Mmg Lepas tu setengah tahun kami makan atas lantai..terus simpan kerusi dlm bilik.

Masa malam sebelum operations mmg saya nangis je tgk die..die elok ceria..Rasa bersalah sgt2. Malam tu ujian kena puasakan die…menangis nak susu..mcm2 cara lah.. sepanjang mlm mmg xtdo..kesian sgt dgn die.

Masa ni lega sgt sbb doctor ckp if jari Depan pink Tu petanda baik..saluran darah xrosak

Pengajaran untuk semua,jangan biarkan anak2 main kerusi sendiri,jangan ambil mudah.
Dan support husband jugak penting, apa2 yg berlaku alhamduliillah husband tenang dan xpernah salahkan saya.. walaupun pernah langgar kereta org terima kasih abg.

 

Keadaan sekarang

Latest.. alhamduliillah

 

sumber : Hani Syahirah Binti Nordin