Setiap apa yang terjadi dalam kehidupan kita ni, semuanya telah tertulis. Tak kiralah hidup, mati, rezeki, jodoh, semuanya ketentuanNya. Sebab tu la orang kata kalau bab jodoh ni, kalau dah jodoh tak ke mana.

Seperti yang dikongsikan di aplikasi Tiktok ini, siapa sangka sebelum ini pernah dikecewakan oleh lelaki, tetapi ditemukan pula dengan jejaka pilihan hati lain yang detik perkenalannya hanya dari platform pemainan atas talian (PUBG) tanpa bersemuka sehingga hari pertunangan.

 

IKLAN

Lebih terharu lagi, pasangan berkenaan telah bercinta melalui hubungan jarak jauh selama 2 tahun tanpa sebarang video call. Bahkan Qaseh juga akui tiada pertemuan dilakukan selama tempoh perkenalan sehingga akhirnya, mereka berjaya mengikat tali pertunangan pada tahun ini.

Jodoh Tak Kemana! Kenal 2 Tahun Di PUBG Tanpa Jumpa, Video Call Membawa Ke Jinjang Pelamin

IKLAN

Di samping itu, gadis berasal dari Perak tersebut akui sangat bersyukur kepada Allah atas kekuatan cinta dan berjanji akan menjadi isteri yang halal buat tunangannya kelak.

IKLAN
@qasehannis Alhamdulilah 2tahun pertahankan hubungan insyallah tengah berusaha menjadi yang halal tok dia❤️ #fypシ゚viral #fypsounds #viraltiktok #RancakRaya #raya2022 #queenstrike #luckystrike #fypage #mentionyourlove❤️💍 #fyp ♬ bunyi asal – 𝓪𝓶𝓼𝔂𝓪𝓻 𝓳𝓸𝓱𝓪𝓻𝓲 👾

Meninjau di ruangan komen, rata-rata ucap kata tahniah atas berita gembira dikongsikan oleh gadis berkenaan. Selain itu, para netizen juga memuji Qaseh kerana bertuah dikurniakan jodoh yang ikhlas dan sanggup menerima diri seadanya.

Sumber : Tiktok Qasehannis

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI