Usaha tangga kejayaan, tidak ada benda yang datang bergolek andai tidak diiringi dengan usaha yang gigih. Bak kata pepatah, sedikit lama-lama jadi bukit.

Demikian dengan pelawak terkenal Achey yang baru-baru ini berjaya memiliki sebuah rumah selepas 10 tahun menanti.

“Jual Benda Bukan keperluan Demi Rumah.” Hasil Simpan 10 Tahun & Jual Empat Motorsikal, Achey Berjaya Miliki Rumah 3 Tingkat!

Berkat usaha gigih dan tidak kenal erti putus asa serta mahu membahagiakan keluarga, akhirnya impian pelawak ini twercapai.

IKLAN

Dalam satu perkongsian di laman instagramnya, Achey berkata, dia menyimpan wang selama 10 tahun, dan untuk mencukupkan baki mendapatkan wang tersebut dia terpaksa menjual empat buah motorsikalnya.

“Jual Benda Bukan keperluan Demi Rumah.” Hasil Simpan 10 Tahun & Jual Empat Motorsikal, Achey Berjaya Miliki Rumah 3 Tingkat!

Wang simpanan
Menurut Achey, dia dan isteri menggunakan wang simpanan untuk membeli kediaman itu dan dijangka berpindah selepas Hari Raya Aidiladha ini.

IKLAN

Jumaat yang indah… tibalah masa saya bagi teaser gambar2 yang korang nak tau sgt rumah baru saya …

10tahun dik bukan tahun yang sikit untuk fokus kumpul duit.. jual benda yang bukan keperluan..untuk dapatkan rumah impian
.
.
Yang pastinya korang mesti nak tau siapa yang buat rumah saya ni ka?…

IKLAN

Achey yang mendirikan rumah tangga dengan Nor Hasanah Yahya sejak sembilan tahun lalu dan mengambil anak angkat diberi nama Nur Tiara Zinnirah pada tahun 2018.

Sumber : Achey

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI