Masa untuk berharga buat wanita yang bergelar ibu. Kadang kala akibat kesuntukan masa, hal penampilan diri jadi ‘biasa-biasa’ aje.

Selain masak nak nak mudah dan cepat, ada juga mahu masa yang cepat kala memakai tudung terutama selendang yang memerlukan masa yang lama untuk mengosoknya.

Akibatnya selendang yang lama dibeli simpan jadi ‘khazanah’. Hanya selesa menggunakan tudung sarung untuk ke mana-mana.

Namun, ada berita gembira buat mak-mak yang super busy, ini tip mudah nak gosok tudung hanya menggunakan alat melurus rambut sahaja.

Hanya beberapa minit sahaja, selendang kelihatan kemas dan tidak berkedut.

Nak tahu caranya ikuti perkongsian ini yang menunjukkan cara mudah ‘gosok’ tudung hanya menggunakan alat meluruskan rambut untuk melicinkan bahagian tudung yang berkedut.

 

@hijab_houseIs this a Limited Edition Hijab that hasn’t been Released yet…?👀 ##fyp ##hijabihacks ##modestfashion ##hijabstyles ##hijabitips ##hijabi ##hijabhouse♬ Woman – Doja Cat

Para netizen kagum melihat cara yang mudah dan memberi kara pujian.

Keluarga: Wow, memang mudah dan cepat!

Sumber: TikTok @hijab_house

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

IKLAN

IKLAN

Sedar tak sedar, bulan depan dah masuk bulan Ogos tau, bulan Kemerdekaan Malaysia!

Sebagai rakyat yang cintakan tanah air, mesti anda ada cara tersendiri nak eskpresikan rasa cinta dan bangga menjadi Anak Malaysia kan? Betul tak?!

Ehhh jangan cakap kat sini, simpan idea anda tu dan hantarkan kepada kami dengan menyertai Virtual Himpunan Saya Anak Malaysia!

Nak tahu caranya? Senang je! Layari je laman web https://toko.ideaktiv.com/product/virtual-himpunan-saya-anak-malaysia/ , baca syarat kelayakan dan jangan lupa untuk berdaftar di sana ya!

Sebarang soalan boleh di http://www.wasap.my/60169647520