Keadaan abang ipar Shuib iaitu Ahmad Firdous yang kini ditidurkan di Unit Rawatan Rapi (ICU), Hospital Serdang, Selangor akibat Covid-19 hampir sama dengan Siti Sarah sebelum ini.

Shuib, 38, memaklumkan di dalam majlis tahlil dan bacaan Yassin secara virtual berkata, paru-paru Ahmad Firdous berada dalam kondisi sangat tidak baik.

“Sebab itulah saya tetap mahu teruskan sesi doa dan bacaan Yaasin pada malam ini,” katanya.

Ditidurkan Jam 5 Pagi

Sebelum itu Shuib menerusi Instagram memaklumkan abang iparnya itu dimasukkan ke ICU hospital berkenaan dan ditidurkan pada jam 5 pagi semalam.

“Namun, kira-kira jam 11 pagi, kakak ipar menghubungi saya dan maklumkan keadaan suaminya tidak berapa baik.”Doktor menjelaskan, situasinya hampir sama dengan arwah isteri saya,” katanya.

Sehubungan itu, Shuib memohon orang ramai untuk mendoakan kesembuhan Ahmad Firdous yang juga abang sulung sulung Siti Sarah.

Menurut Shuib, hubungan Allahyarham isterinya dengan Ahmad Firdous sangat akrab.

“Semoga Allah SWT memberi kemudahan kepadanya. Abang ipar dengan arwah sangat rapat dan dia baik orangnya.

IKLAN

“Tapi ketika dia tidak sihat, semangatnya agak lemah. Jadi saya harap dengan bacaan Yassin dan doa pada malam ini, dia diberikan kekuatan untuk bangun dan berjuang. Insya-Allah,” katanya.

Manakala meninjau di ruangan facebook milik Ahmad Firdous ada memaklumkan keadaannyanya sebelum ditidurkan, “Pindah ICU. Masih melawan covid-19 level 4,” tulisnya.

“Keadaan Abang Ipar Hampir Sama Dengan Arwah Isteri…”-Shuib

Dua Pekerja Sah Positif Covid-19

Sementara itu, Shuib turut memaklumkan dua pekerjanya disahkan positif Covid-19 dan berharap mereka kuat untuk melawan wabak berkenaan.

Terdahulu, Allahyarham Siti Sarah menghembuskan nafas terakhir di Unit Rawatan Rapi (ICU), Hospital Canselor Tuanku Muhriz (HCTM), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) akibat COVID-19 pada jam 5.13 pagi, Isnin lalu.

IKLAN

Jenazahnya dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Sungai Pusu, Gombak, jam 1.20 tengah hari, pada hari sama.

Sumber : Ahmad Firdous Raissuddin, myMetro, Ig@shuibsepahtu

Nak tahu, KELUARGA ada hadiah wang tunai RM500 nak beri kepada anak-anak anda! Caranya mudah sahaja, anda perlu kongsikan perasaan rasa bangga menjadi anak Malaysia.

Untuk maklumat lanjut layari je laman web https://toko.ideaktiv.com/product/virtual-himpunan-saya-anak-malaysia/ , baca syarat kelayakan dan jangan lupa untuk berdaftar di sana ya!

IKLAN

Sebarang soalan boleh di http://www.wasap.my/60169647520

“Keadaan Abang Ipar Hampir Sama Dengan Arwah Isteri…”-Shuib

Bersempena Bulan Kemerdekaan, KELUARGA ada hadiah wang tunai RM300! Cara nak dapatkannya mudah sahaja, ayuh sertai Pertandingan Berbalas Pantun Anak Merdeka dengan mendaftar di https://toko.ideaktiv.com/product/pertandingan-berbalas-pantun/   atau Whatsapp di http://www.wasap.my/60169647520

“Keadaan Abang Ipar Hampir Sama Dengan Arwah Isteri…”-Shuib

Jom sertai E-Keluargagader BELAJAR ONLINE BERKEBUN CILI DI HALAMAN RUMAH dengan daftar segera di https://toko.ideaktiv.com/product/berkebun-cili-di-laman-rumah/ atau Whatsapp di http://www.wasap.my/60169647520

“Keadaan Abang Ipar Hampir Sama Dengan Arwah Isteri…”-Shuib

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

“Keadaan Abang Ipar Hampir Sama Dengan Arwah Isteri…”-Shuib