Sejak semalam tular di facebook yang memaparkan gambar nasi putih dan kuah tanpa lauk yang diberikan kepada murid dibawah Rancangan Makanan Tambahan (RMT).

Ekoran itu, wargamaya terkejut dengan dakwaan itu dan memberikan pelbagai komen dan rasa tidak puas hati. 

Prihatin dengan permasalahan itu, menerusi facebook milik Menteri Kanan (Pendidikan), Datuk Dr. Radzi Jidin pantas memberi respon hari ini.

Katanya, pihak Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) memandang serius hal ini dan sedang menyiasat dakwaan itu.

“Malam tadi saya dimaklumkan tentang satu hantaran di Facebook yang tular mengenai gambar nasi putih dan kuah yang didakwa sebagai makanan kepada murid di bawah Rancangan Makanan Tambahan (RMT).”

“Saya memandang serius dakwaan tersebut dan telah arahkan supaya siasatan lanjut dibuat, termasuk mengenalpasti sekolah yang terlibat. KPM tidak berkompromi dalam hal yang melibatkan kebajikan murid.”

Netizen luah rasa syukur tindakan pantas pihak Kementerian Pendidikan Malaysia.
 
Terdahulu, semalam seorang pengguna faceboonya meluahkan rasa tidak puas hati apabila mendapati bantuan bekalan makanan RMT yang diberikan kepada cucu saudaranya tidak mempunyai lauk sebaliknya hanya kuah sahaja. Ia menjadi viral di media sosial sejak semalam.
Sumber:  Dr Radzi Jidin
*Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

Mesti anda teringat kartun-kartun zaman dahulu? Siapa yang selalu terpacak depan TV mesti tahu banyak kartun. Jadi jom tonton berapa banyak agaknya yang adik-adik BK kita ni tahu pasal kartun popular tahun 90-an dan awal 2000.

Follow dan subscribe Youtube Channel @BintangKecilMy#BintangKecilMy #BintangKecil #KitakanJuara

IKLAN

 

IKLAN