Secara umumnya  kita menyimpan duit di Tabung Haji untuk digunakan bagi menunaikan ibadah haji.

Lantaran itu seboleh-bolehnya, wang yang terkumpul tidak mahu dikeluarkan, biarlah dari masa ke semasa jumlahnya meningkat.

Pun begitu,  sebagai manusia kita hanya merancang. Kita tidak tahu ada kalanya urgent hendak pakai duit dan kebetulan pula pada hari cuti.

Jadi bagaimana caranya? Tabung Haji sah-sah tiada kad.

Melalui perkongsian Fazliana Jamil ini diharap dapat membantu.


Meh saya kongsikan sedikit tips untuk keluarkan duit melalui Account Tabung Haji. Waktu cuti pun boleh. Nak simpan duit, keluarkan duit, semak baki Account or nak daftar Haji pun boleh.

Mula-mula anda kena pastikan dulu Account Tabung Haji anda telah dihubungkan dengan Account Maybank anda.

Yang tu mudah sahaja hanya pergi ATM ikut sahaja arahan di skrin mesin ATM.

1. Masukkan kad ATM dan masukkan nombor pin.
2. Pilih Daftar Akaun TH ke ATM Kad.
3. Masukkan Nombor Account Tabung Haji anda.

Dah register di mesin ATM baru follow steps ni. Masa ni boleh dah standby kunci motor nak pergi cucuk duit kat ATM.

Ikuti penerangan di setiap gambar kat bawah.

LANGKAH 1

IKLAN

LANGKAH 2

LANGKAH 3

LANGKAH 4

IKLAN

LANGKAH 5

LANGKAH 6

 

Sumber: Fazliana Jamil