Tular baru – baru ini video di media sosial yang dimuat naik oleh usahawan terkenal Datuk Seri aliff Syukri, berkongsi rezeki dengan memberikan makanan buat Jemaah haji di Mekah.

Video itu telah dimuat naik menerusi akaun TikTok milik Datuk Aliff sendiri.

Menerusi video tersebut, Aliff atau nama sebenar beliau Datuk Aliff Syukri Kamarzaman mengatakan bahawa pemberian makanan tersebut bertujuan untuk menginfaqkan sebahagian daripada hasil perniagaannya.

Perkara yang mencuit hati warganet adalah apabila melihat anak sulungnya, Ammar Ahyan yang diberikan tugas untuk mengagihkan makanan kelihatan gementar kerana Jemaah haji yang yang berebut – rebut untuk dapatkan agihan tersebut.

Ammar meminta pertolongan dari Datuk Aliff tidak beliau tidak memberi sebarang pertolongan.

IKLAN

Gelagat dua beranak ini mendapat perhatian warganet yang rata – rata terhibur dan ada juga yang bersimpati melihat Ammar yang memerlukan bantuan tetapi tidak dihiraukan oleh ayahnya.

Untuk rekod, Datuk ALiff dan Datin Shahida telah mendirikan rumah tangga pada Ogos 2007. Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan enam orang anak, Ammar Ahyan, Qadejah El Zahra, Ibraheem Adham, Yusoff Al Qardawi, Raudah Arshiyah dan Luqman Al Haqeem.

IKLAN
@abangterlajaklarisJanji saya tepati waktu live… khas kepada pelanggan yang support produk saya dekat TikTok saya infaqkan sebahgian jualan tersebut untuk membeli barangan orang miskin di sini .. tqq smua beli lagi yaa nanti♬ Suspense, horror, piano and music box

Sumber: TikTok Datuk Aliff Syukri

IKLAN

Baca artikel menarik lain di sini:

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

“Kesian Ammar Kena Serbu.. Seb Baek Tak Penyet” – Netizen