Pastinya ramai yang mengenali figura ini sejak penularan wabak Covid-19 yang mencuri tumpuan seluruh rakyat Malaysia sehingga ada yang menggelarkannya ‘jeneral’ Covid-19. Malah, setiap hari, rakyat dan wartawan ternanti-nanti kemunculannya untuk mengumumkan status serta laporan harian kes COVID-19. Sudah pastinya, Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah.

Anak Lelaki Jeneral Covid 19, Dilantik Felo Perdana 2020. Tarik Perhatian Ramai.

Walaupun penat mengendalikan krisis begitu serius, wajah dan penampilannya sentiasa tenang serta kata-katanya cukup meyakinkan kita semua. Bukan sahaja, cekap mengendalikan kemelut Covid sehingga baru-baru ini, kluster covid COVID-19 terbesar negara iaitu kluster perhimpunan jemaah tabligh di Masjid Seri Petaling telah berjaya direkodkan sifar kes sekali gus diisytihar tamat, beliau juga seorang bapa yang hebat dalam mendidik anak-anaknya.

Like Father, Like Son

Anak Lelaki Jeneral Covid 19, Dilantik Felo Perdana 2020. Tarik Perhatian Ramai.

IKLAN

Menerusi perkongsian Menteri Kewangan Malaysia iaitu Tengku Zafrul telah memaklumkan tiga orang siswazah telah terpilih menyertai Felo Perdana tahun 2020. Menariknya salah seorang siswazah berkenaan, Muhammad Khair bin Noor Hisham adalah anak Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah.

Merupakan pelajar Ijazah Sarjana Muda Jurusan Ekonomi Bisnes di Universiti Sheffield Hallam dan turut mempunyai pencapaian cemerlang dalam bidang akademik antaranya memenangi dalam Sheffield Business School International Dragon’s Den Competition pada tahun 2019, dianugerahkan sebagai pelajar terbaik iaitu menjadi ketua kepimpinan majlis perwakilan pelajar di UiTM Pahang pada tahun 2018, pernah menjadi pengarah bagi Program Kepimpinan dan Hubungan Budaya iaitu program bersama antarabangsa. Nyata, dengan prestasi kepimpinan yang ditonjolkan oleh anak lelaki Dr Noor Hisham ini sangat layak dipilih sebagai Felo Perdana 2020. Perwatakaan seumpama like father, like son. Dua-dua hebat dalam ‘dunia’ masing-masing.

Felo Perdana 2020, Kementerian Kewangan lantik tiga siswazah 

IKLAN

Anak Lelaki Jeneral Covid 19, Dilantik Felo Perdana 2020. Tarik Perhatian Ramai. Anak Lelaki Jeneral Covid 19, Dilantik Felo Perdana 2020. Tarik Perhatian Ramai.

Warga belia adalah antara tunjang kepada pembangunan Negara. Merekalah yang akan membimbing generasi akan datang dalam usaha memacu Malaysia ke arah kejayaan.

IKLAN

‘Ada nama Nor Hisham mesti jadi hero.’

Anak Lelaki Jeneral Covid 19, Dilantik Felo Perdana 2020. Tarik Perhatian Ramai.

Tahniah kepada yang terpilih. Semoga menjadi inspirasi kepada warga siswazah yang lain.

Kredit: Tengku Zafrul

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI