Siapa sangka, tanpa bersandarkan pelakon popular, cantik dan kacak, filem genre komedi ini mencipta gelombang tersendiri dalam arena filem negara.

Mael Totey The Movie sebuah filem arahan personaliti media sosial, Syahmi Sazli telah mencapai kutipan paling tinggi di platform Astro First degan meraih RM2.56 juta sekaligus memecah rekod terdahulu yang dipegang oleh filem Syif Malam Raya.

Filem santai komedi ini sesuai untuk seisi keluarga turut menampilkan watak remaja istimewa iaitu Asif, Yoe, Yatin dan Bedul. Filem ini mendapat pujian olahan skrip yang santai.

Menerusi perkongsia isterinya, beliau berkongsi coretan disebalik tabir mengenai filem arahan suaminya.

“KITA LAIN, MEREKA SAMA”
Ayat ni paling tepat dengan Mael Totey The Movie sekarang. First time dengar ayat ni, Nissa masih belum paham apa maksud sebenarnya sebab Nissa memang tak ganggu lansung bosMi buat skrip. Tanya pun tak, jeling-jeling skrip pun tak sebab Nissa paham bosMi bila dia berkarya memang sign “DO NOT DISTURB” akan menyala
Tapi, semasa sesi pengambaran bermula kat situ barulah Nissa nampak apa yang jelas pada “Kita Lain, Mereka Sama”.

 Disaat orang mencari bintang (terkenal), kami pula mencipta bintang.

Ayat ni sesuai untuk semua pelakon under Syahmi Sazli Production terutama empat orang yang betul-betul istimewa (Nissa lebih suka panggil istimewa berbanding OKU) Empat tahun lepas kami bermula dari Youtube & mencari siapa yang sudi berlakon dibawah arahan seorang lelaki yang berjiwa besar.

IKLAN

Isu yang terjadi sekarang : isu kritik dari sahabat-sahabat 1 platform, isu tumpang populariti, isu berat sebelah, isu tak hargai, semua itu dah kami lalui empat tahun lepas. Dan sekarang, kami sudah melangkah teramat jauh dengan berbekalkan satu sahaja ; “Allah swt”

Tidak akan terjadi, andai Allah swt tidak izinkan. Semua terjadi disebabkan Allah swt yang izinkan

IKLAN

Buat sahabat semua, maaf andai kami tak pernah menyambut undangan sebelum ni. Maaf andai kami tak pernah memberi salam terlebih awal & maaf andai kami terlampau jauh meninggalkan kamu. Tapi ketahuilah, apa yang kami buat sekarang, adalah untuk “Kita Lain, Mereka Sama”
Doakan kami!

Sumber: Anissa Faizul

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club