Kongsi Baby Kick, Cara Wanita Ini Raih Perhatian, Siap Ada Tip Nurse

Menyambut kelahiran bayi adalah sesuatu yang mengembirakan buat pasangan yang bergelar suami isteri. Namun dalam tempoh itu, untuk memastikan kandungan selamat pelbagai perkara yang harus diketahui oleh ibu.

Ia termasuk mengetahui tendangan bayi dalam kandungan atau baby kick. Mengira pergerakan bayi memang sangat penting bagi mengetahui keaktifan, pergerakan jantung dan memahami pola pergerakan harian bayi.

Inilah yang dikongsi oleh puan Siti Fatihah menerusi group KELAB IBU MENGANDUNG MALAYSIA (KIMM)yang menunjukkan emoji tapak kaki sebagai bukti gerakan bayi untuk rujukannya. Malah dia juga berkongsi dengan suaminya.

Sebuah perkongsian yang bermanfaat untuk kita semua. Tidak kira yang baru mempunyai anak atau sudah lama, amalan ini wajib ada demi memastikan anak selamat semasa dalam kandungan.

 

Artikel Berkaitan: “Don’t tell them. Show them.” Faizal Tahir Kongsi Didik Anak Solat. Kecil-Kecil Dah Pandai, Sejuk Perut Ibu Mengandung Kan!

Artikel Berkaitan: “Ajar Anak Disiplin Kena Konsisten.” Cara Johan & Ozlynn Didik Anak, Wajib Baca Al-Quran Lepas Solat Subuh!

 

IKLAN

Dapatkan My Qalam Elite Digital Perjuzuk Set dengan diskaun RM5 apabila anda menggunakan kod KELGST5 di sini 

Kongsi Baby Kick, Cara Wanita Ini Raih Perhatian, Siap Ada Tip Nurse

“Walaupun dah selamat bersalin sis nak share jugak cara rekod gerakan baby. Siap kena tegur dengan bos besar sebab terlebih tick .”

“Bukan apa.. biar kita puas hati rasa baby gerak bukan setakat 10 kali ja. Satu lg senang nak tunjuk kat misi kalau ada yang tak sure.”

 

Kongsi Baby Kick, Cara Wanita Ini Raih Perhatian, Siap Ada Tip Nurse

IKLAN

NETIZEN KONGSI PENGALAMAN 

Meninjau diruangan komen, rata-rata tertarik dengan cara yang dikongsi oleh wanita berkenaan. Malah ada juga berkongsi pengalaman yang sama berbuat begitu. Malah ada yang memberi tip daripada nurse

Kongsi Baby Kick, Cara Wanita Ini Raih Perhatian, Siap Ada Tip Nurse Kongsi Baby Kick, Cara Wanita Ini Raih Perhatian, Siap Ada Tip Nurse Kongsi Baby Kick, Cara Wanita Ini Raih Perhatian, Siap Ada Tip Nurse Kongsi Baby Kick, Cara Wanita Ini Raih Perhatian, Siap Ada Tip Nurse Kongsi Baby Kick, Cara Wanita Ini Raih Perhatian, Siap Ada Tip Nurse Kongsi Baby Kick, Cara Wanita Ini Raih Perhatian, Siap Ada Tip Nurse Kongsi Baby Kick, Cara Wanita Ini Raih Perhatian, Siap Ada Tip Nurse

Semoga perkongsian ini menjadi manfaat untuk para ibu-ibu menjaga kandunan agar sihat dan selamat hingga ke hari bersalin.

IKLAN

Sumber: Siti Fatihah

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

 

Kongsi Baby Kick, Cara Wanita Ini Raih Perhatian, Siap Ada Tip Nurse

 

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI