Jom cuba cara ini untuk ibu-ibu yang ingin turunkan berat badan tapi masih belum berhasil. Mana tahu serasi dengan anda dan semoga impian untuk memiliki berat badan ideal dapat dimiliki. Dapatlah kiranya bergaya di hari raya nanti.

Jadi jom semak apa yang perlu anda amalkan dan sebelum memulakannya jangan lupa timbang dahulu berat badan dan lihat perubahannya setelah 2 minggu.


•• kalau konsisten 2 minggu boleh turun 1.5kg/2kg

bahan :

1. halia ( besar tapak tangan )
2. bawang putih ( 2 labu )
3. lemon ( 1biji sederhana )
4. madu ( untuk maniskan sedikit jamu ) ( 10 sudu )

cara cara :

Konsisten 2 Minggu, Boleh Turun 2 Kg! Caranya Hanya Minum Ni.

1. Kupaskan kulit bawang putih, halia , (lemon just buang yang hitam2 sikit2 tu if ada.. )

 

IKLAN

Konsisten 2 Minggu, Boleh Turun 2 Kg! Caranya Hanya Minum Ni.

2. Potong kecil kecil, masukkan dalam blender.

 

Konsisten 2 Minggu, Boleh Turun 2 Kg! Caranya Hanya Minum Ni.

3. Masukkan air dalam blender sama banyak dengan isi.

 

IKLAN

Konsisten 2 Minggu, Boleh Turun 2 Kg! Caranya Hanya Minum Ni.

4. Blender lama lama , biar betul betul haluss .. (bila dah nampak halus, tambah secawan air lagi dalam blender, dan continue blender )

Konsisten 2 Minggu, Boleh Turun 2 Kg! Caranya Hanya Minum Ni.

5. Sediakan periuk, dan masukkan yang dah diblender tadi.. masak biar naik buih2.. bila naik buih2 masukkan secawan air kosong.

Konsisten 2 Minggu, Boleh Turun 2 Kg! Caranya Hanya Minum Ni.

6. Tutup api dan tapiskan dalam bekas.

IKLAN

7. Patinya jangan amik ya.. buang je.. amik airnya saja.

Konsisten 2 Minggu, Boleh Turun 2 Kg! Caranya Hanya Minum Ni.

8. Lepas siap ditapis, tutup biar sejuk sebentar. lepas sejuk, masukkan dalam peti ais.. if tak masukkan pun xpe.

Cara minum :

2sudu pagi ( 7/8pagi )
2sudu malam ( 10/11malam )

……minum selepas 30/1jam makan

** madu letak selepas ditapis

sumber : Eyka Myka Via MAHN