Wanita dan kecantikkan memang tidak dapat dipisahkan dalam diri. Ekoran itu, ada yang sanggup memperuntukkan bajet kecantikkan dalam belanjawan bulanan.

Namun, bagi yang tidak ingin lakukan secara alami, boleh cuba cara ini. Lebih jimat. Tetapi harus dilakukan secara konsisten.

Nak tahu caranya ikuti perkongsian ini.

PETUA RAWAT KULIT KUSAM , KERING & JERAGAT TEBAL.

Bagi yang ada masalah kulit kering , berjeragat dan kulit kusam wajib cuba tau. Rawatan ini dipanggil Hydrating Mask Scrub. Amalkan hydrating mask ni untuk kelembapan kulit muka agar mulus dan glow, mengecilkan pori-pori, serta sapu sekitar kaki dan tumit kaki yang kering atau merekah juga tau.

Cara – caranya :⠀

1. Sediakan sebiji tomato. Tomato ini boleh digunakan sehingga 3 kali. Setelah itu, korek isi tomato tersebut.⠀
2. Masukkan 2 sudu beras hancur untuk dijadikan scrub muka. Anda tidak perlu membasuh beras terlebih dahulu ya. ⠀

3. Masukkan Yogurt asli untuk kesan optimum, anda boleh lakukan detox skin dan detox body⠀
4. Masukkan 1 sudu madu asli⠀

5. Campurkan semua bahan di atas dan kacau sehingga sebati. Dia agak cair sikit boleh je nak tambah beras kalau tak cukup tau.
6. Wrap dan simpan di dalam peti ais selama 30 minit atau 1 jam ⠀
7. Sapukan campuran bahan-bahan tadi dan diamkan 15 minit atau 20 minit. Kalau nak 30 minit pun boleh. Kemudian scrub sehingga kalian berpuas hati.⠀
Sangat elok hydrating mask di gunakan dalam suhu yang sejuk. secara semula jadi

Proses ini akan menjadikan pori-pori mengecil. Kulit akan kelihatan mulus dan halus. lebih segar.⠀
8. Selepas 30 minit. Buang semua black head dan white head. Kemudian cuci menggunakan hydrating mask kembali dan bilas.⠀
9. Untuk proses yang terakhir, boleh sapukan ais ke kulit wajah anda untuk menambahkan kesegaran kulit dan mengecilkan pori-pori dengan lebih baik.⠀

TIPS TAMBAHAN : kalau nak kulit lembab bebas jeragat dan glowing boleh amal skinz booster untuk dalaman. Khasiat dalam jamu untuk kulit tu akan buat kulit awak ching ching di pagi raya.

Sumber: Jamu Puteri HQ

*Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

Sertai Webinar Keibubapaan PERCUMA anjuran Pa&Ma secara virtual yang menjemput speaker- speaker hebat dalam bidang keibubapaan termasuk Prof Madya Dr Nik Salida, Ibu Rose, Dr Ahmad Rostam, Puan Maryam Jamadi, Puan Azlina Roszly dan Irma Hasmie. Daftar nama di https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-sayang-anak-ketat-ketat/

 

Terkini: E-TOUR KE FARM IN THE CITY. ENJOY!

IKLAN

MedicKeluarga: Dialisis, Peluang Kedua Pesakit Ginjal. Pakar Buah Pinggang Ni ada jawapannya.

MedicKeluarga: Obesiti dalam keluarga atasi cara selamat. 

MedicKeluarga: Berapa lamakah luka jahitan czer atau caesarean akan pulih? Bilakah masa sesuai untuk memulakan hubungan intim?

IKLAN

MedicKeluarga: Mandi malam ketika hamil. Ada pendapat kata nanti bengkak kaki. Pakar ini jelaskan lebih lanjut. 

MedicKeluarga: Betul ker ni, makan atau minum pati ikan haruan mampu sembuhkan luka operation dengan cepat? Pakar ini jelaskan lebih lanjut. 

Bintang Kecil:Pening kepala melihat telatah adik-adik BK kumpul marshmallow tapi kecoh satu kampung dibuatnya. Agaknya siapa yang menang cabaran kali ini? Mari kita saksikan.

Follow dan subscribe Youtube Channel @BintangKecilMy#BintangKecilMy #BintangKecil #KitakanJuara