Penting bagi seorang suami mahupun isteri saling mempamerkan akhlak yang indah pada pasangan masing-masing. Ini kerana setiap pasangan suami isteri merupakan cerminan diri mereka.

Sebelum setiap pasangan mahu mencorakkan pasangan, adalah amat penting untuk mencorakkan diri mereka dahulu. Tidak ramai manusia yang suka dirinya diubah ataupun dibetulkan sekalipun mereka perlu diperbetulkan.

Itu hakikatnya. Namun apa yang boleh kita buat untuk mengubah karakter pasangan kita yang kurang baik ialah kita dahulu perlu mengubah diri kita.

Perkongsian pelakon Mustapha Kamal menerusi laman facebooknya ini boleh menjadi pedoman buat kita semua dalam melayari rumah tangga.

IKLAN

“Lelaki Hebat Bukan Yang Mengahwini Perempuan Solehah ,Tapi Pilih Wanita Biasa & Bimbing Jadi Perempuan Solehah- Mustapha Kamal


 

Isteri adalah cerminan suami .

IKLAN

Cantik suamimu , cantiklah kamu . Elok suamimu , eloklah kamu . Beriman suamimu maka berimanlah kamu . Ahli syurga suamimu maka kamu jua ahli syurga . Begitu jua sebaliknya .

Wahai sang suami , jika kamu merasa isterimu sangat leceh , menyusahkan , keras kepala atau sebagainya . Maka , itulah diri kamu sendiri sebenarnya . Kamu yang telah mengajar , membentuk dan menyebabkan dia menjadi seperti itu .

IKLAN

” Lelaki yang hebat bukan yang dapat mengahwini perempuan solehah , tapi lelaki yang mengahwini wanita biasa dan berjaya bimbingnya menjadi perempuan solehah ” .

In sha Allah .

“Lelaki Hebat Bukan Yang Mengahwini Perempuan Solehah ,Tapi Pilih Wanita Biasa & Bimbing Jadi Perempuan Solehah- Mustapha Kamal

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI