Bukan soal mewah atau punya perabot yang mahal, sebaliknya kediaman yang selesa memberikan ketenangan buat penghuninya. Lebih-lebih lagi dapat bersama dengan keluarga tersayang.

Bagi yang kreatif dan mahir dalam bertukang, ini memberi kelebihan untuk menambah baik ruang di dalam rumah. Sebagai contohnya, saudara Muhamad Hisham Boboy  menyiapkan kabinet dapur under bajet yang simple tapi kemas dan memudahkan isterinya menyimpan koleksi pinggan mangkuk dan tupppaware.

Alhamdulillah.. siap projek D.I.Y cabinet dapur under bajet😅
Buat cabinet dari rak buku je. Tujuan asal nak cover hos dapur tu sebab nampak tak cun pulak😁😁. Dapat la wife saya simpan stok TUPPERWARE dengan koleksi pinggan mangkuk dia..haha🤣

Kos semua:
1. Rak buku RM120 x 3 = RM360
2. Bracket L = RM 15
3. Skru dan Nut = RM 15
4. Tulang 4 kerat 🤣🤣

Total semua kira kasar dalam RM400
Barang banyak beli kt DIY je😁😁


Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

IKLAN

IKLAN

Sedar tak sedar, bulan depan dah masuk bulan Ogos tau, bulan Kemerdekaan Malaysia!

Sebagai rakyat yang cintakan tanah air, mesti anda ada cara tersendiri nak eskpresikan rasa cinta dan bangga menjadi Anak Malaysia kan? Betul tak?!

Ehhh jangan cakap kat sini, simpan idea anda tu dan hantarkan kepada kami dengan menyertai Virtual Himpunan Saya Anak Malaysia!

Nak tahu caranya? Senang je! Layari je laman web  https://toko.ideaktiv.com/product/virtual-himpunan-saya-anak-malaysia/ , baca syarat kelayakan dan jangan lupa untuk berdaftar di sana ya! Sebarang soalan boleh ajukan di nombor yang tertera di poster.