Bagi para peminat industri seni tanah air, pastinya nama pelakon Diana Danielle sudah tidak asing bagi anda semua. Sejak awal penglibatannya dalam bidang lakonan dan seterusnya nyanyian, wajah jelita Pan Asia ini sentiasa menjadi tumpuan ramai.

Terbaharu, isteri kepada pengarah dan pelakon Farid Kamil ini memberitahu bahawa dirinya menghidap sindrom ADHD iaitu sindrom Kecelaruan Hiperaktif Kurang Daya Tumpuan. Oleh kerana itu, beliau mahu menambah kesedaran masyarakat mengenai isu kesihatan mental.

Menurut Diana, disebabkan perkara ini dia menghadapi masalah memori dimana dia cepat lupa sehinggakan memerlukan pembantu peribadi untuk melancarkan urusannya bagi mengalakkan dirinya dibelenggu oleh perkara-perkara yang sering difikirkan.

[TRENDING] “Dua-dua Princess Umi.” Ramai Puji Cara Isteri Fizo Omar Layan Maryam

[TIP MASAK] Hanya 15 Minit, Daging Liat Dapat Dilembutkan

IKLAN

Kata Diana atau Diana Danielle Danny Beeson, 32, kehadiran suami dan anak-anak menjadi penguat semangat buat dirinya sentiasa berfikiran positif.

“Suami saya memang terus kata kalau kita rasa kusut… rujukan pertama adalah Al-Quran dan solat, suami saya memang akan jaga bab itu.”

IKLAN

“Macam anak-anak saya pula bila saya tengok mereka gembira dan saya lihat hidup mereka teratur saya sendiri akan rasa teratur.

“Jadi dengan anak-anak lain sikit sebab kita yang atur hidup dia mereka tak boleh atur hidup kita,”

Katanya lagi, apabila melihat anak-anak dan merasakan sudah memberikan yang terbaik buat anak-anak, dia akan berada gembira dan tidak terasa tekanan, stress atau tidak tentu arah.

IKLAN

Tambahnya lagi, sokongan dari orang sekeliling adalah penting dalam kehidupan seseorang untuk mengelakkan dari tekanan.

[MESTI BACA]

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

Hidap Sindrom ADHD, Diana Danielle Cepat Lupa. Hanya Solat Dan Al Quran Atasi Gangguan

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI