Emas sememangnya sinonim dengan kaum wanita. Ia menjadi barang perhiasan sejak dahulu lagi.

Emas yang menjadi penyimpan nilai amat sesuai untuk pelaburan jangka masa panjang. Sehubungan itu, emas menjadi idaman semua orang termasuk lelaki.

Sejak menyedari ia merupakan aset yang bernilai ramai yang nekad untuk memiliki barang kemas.

Bukan sahaja disukai oleh wanita, emas juga menjadi perhatian lelaki. Sebagaimana perkongsian lelaki ini di facebook miliknya Bismar Suharto di group Update Harga Emas Semasa.

Meluahkan rasa syukur memiliki barang kemas bernilai RM 126,210,00. 

IKLAN
“Bismillahirohmannirohim
Alhamdulillah 44x. RM 126,210,00, 458.96 gram / 275 gram
Jauh dri riak atau bangga. baca dgn hati terbuka dan hati yg terbuka
dlu aku tgok kawan ku beli. mau betul aku punya jugak. aku lupakan niat mau beli kereta
sebap hrganya 1 biji kereta besar sdh nie.”

 

IKLAN

Sanggup ikat perut untuk kumpul barang kemas

“Mau 1 tahun bah aku tahan semua keinginan ku.hatta makan pUN aku catu berabis
1 hari hnya sekali boleh makan. Tak boleh mcm2. Last aku beli cincin, raya tahun lepas 2 gram lebih.”
Tempah acuan khas dari kilang
“Aku order nie gelang selama 3 bulan. lebar 6 cm panjang 20cm
paling besar sdh nie d Malaysia. 1 acuan aku tempah khas dri kilang untuk aku x mau sama dgn yg lain kan. 
Alhamdulillah Allah swt kasi aku pinjam. nikmat ini.. Tq sis Ladyjessa Aufal
melayan kerenah ku siang dan malam.
Mesti kamu follow nie fb nya one of the best. penjual emas d tawau siap free box emas lgi
yg warna pink tadi.  Apa pown yg kita mahu kita akan dpt. Janji doa usaha dan buat yg terbaik. Next apa? Insyallah rumah sdh.”
Para netizen turut kagum usaha beliau.

Sumber: Bismar Suharto via Update Harga Emas Semasa