Benda boleh repair buat apa nak membazir kan, lagipun kalau masih elok guna lah dulu. Idea yang kreatif membantu wanita ini menukar sofa lama seakan-akan baru dengan modal tak sampai RM400. Nak tahu caranya jom baca ni.

Perkongsian dari Rudiana Rashid bagaimana DIY sofa lama menjadi seperti baru dibeli.


“Bile mem besar umah tak  bagi membazir tukar perabot baru, Mata dh sakit tengok corak bunga2 yg serabut tu… sel otak mula berhubung.

“Kos hanya Tak sampai rm400… Kain yg tebal tu beli kamdar dlm rm10 semeter (jln2 kamdar terkejut tgk harga terus beli) total utk kerusi 3+2+1 =13meter, cat tu dlm rm50, span 2keping je beli dkt kedai buat kusyen kereta rm35 sekeping, stapler heavy duty tu beli kt Mr.diy, yg lain2 tu alat yg biasa Kita guna dh..

Klik di sini

“Yang penting tu kena tempah butang balut tu…. moga dapat membantu bagi yang ingin reupholstery sofa….

IKLAN

“Rumah Ni rumah kampung je Ni dekat bahagian dapur… Sebab tetamu memang akan ingat pintu dapur adalah pintu rumah.. Kita deko ruang tepi dapur jadi ruang tamu….. ???

Lebih banyak barangan menarik di sini

IKLAN

Dah siap

#reupholstery
#refurbish
#balutsofalama