Berpindah ke rumah baharu tentunya macam-macam perkara perlu dibuat, salah satunya pada bahagian tingkap kaca. Selain perlu dipasang grill tidak lupa juga cermin perlu di pasang tinted agar kaca tingkap boleh di ‘cover’ dan elakkan daripada mudah pecah berderai.

Pun begitu, ramai maklum harga untuk tinted semua tingkap dan sliding door pastinya memerlukan bajet yang tinggi.

Pun begitu, bagi mengurangkan kos apa kata gunakan alternatif yang dikongsikan oleh Ashikin Ali ini.


Tadaaa..Oleh kerana mahal sangat tanya pasang tinted glass tu.. (masa tanya tu untuk tingkap dan pintu RM500

Maka sy ambik keputusan guna glass film ni..

Semua panel tingkap tu sy guna 3 gulung je..

Nk pasang dia mmg perlu kesabaran tinggi..

IKLAN

Sebenarnya tak cukup kat tepi, tapi saya adjust kasik ke tengah, jadi mcm ada frame..
Lagipon glass film jenis frosted, tak nampak langsung luar dan dalam, so ok la ada lobang sikit utk sy ngendap ke luar..

IKLAN

Total habis pitih kurang RM30. Saya beli di Kaison.

Sumber : Ashikin Ali 

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

Baca juga artikel ini : Jahit Langsir Eyelet Nak Hasilnya Macam Pakar Yang Buat, Begini Stepnya! 

Atau boleh juga beli secara online langsir tingkap di sini