Cukup tersentuh hati tatkala membaca bait-bait kata yang ditulis oleh Datuk Dr Usatazah Norhafizah Musa menerusi kapsyennya di laman instagram semalam.

Berkongsi cerita dan ucapan ketika sambutan Family Day keluarga Haji Musa Dan Hajjah Meriam, menurut Ustazah Norhafizah, setiap teguran dan pesanan orang tuanya disampaikan penuh hikmah dan kasih sayang.

“Mak Didik Anak-Anak Jadi Soleh Solehah. Jangan Lupa Hadiahkan Mak Doa, Baca Quran Banyak-Banyak..”- Pesan Ibu Ustazah Norhafizah. Sebaknya!

Mak dan Abah menikmati usia yg penuh barakah, inshaaAllah dan ameen ya Rabb…mak dan abah melihat taqdir hidup anak2….mak dan abah kaya dengan ilmu dan pengalaman Alhamdulillah…kurniaan Allah.

IKLAN

Mak abah tenang menjadi pemerhati anak cucu…teguran disampaikan dgn penuh hikmah dan kasih sayang…..ucapan mak pendek sahaja di Family Day Keluarga Haji Musa dan Hajjah Meriam…..

” Mak tak tahu bagaimana hidup mak di alam barzakh nanti….mak didik anak2 mak jadi soleh solehah..anak cucu doakanlah mak …bantulah mak…jgn lupakan mak…bukan sehari dua saja ingat mak…tapi biarlah selamanya…hadiahkan mak doa…baca quran banyak2…beramal soleh…..”

IKLAN

“Mak Didik Anak-Anak Jadi Soleh Solehah. Jangan Lupa Hadiahkan Mak Doa, Baca Quran Banyak-Banyak..”- Pesan Ibu Ustazah Norhafizah. Sebaknya!

Pesan abah pula….” Alangkah nikmatnya dapat masuk syurga firdaus….kita semua masuk….syurga ada 8 tingkatan…syurga firdaus yg hebat ni macam dlm cermin kaca yg boleh dilihat dari dalam ke luar atau luar ke dalam….jgn nanti ada yg duduk di dalam …melihat ada antara kita yg duduk di luar begitu juga sebaliknya…”…..

IKLAN

banyaknya tazkirah family day…belum lagi tazkirah maklong…pakteh..maklang…Alhamdulillah…addin annasihah. Sayang semua kerana Allah,” kongsi Datuk Dr Norhafizah Musa menerusi kapsyennya.

View this post on Instagram

Mak dan Abah menikmati usia yg penuh barakah, inshaaAllah dan ameen ya Rabb…mak dan abah melihat taqdir hidup anak2….mak dan abah kaya dengan ilmu dan pengalaman Alhamdulillah…kurniaan Allah. Mak abah tenang menjadi pemerhati anak cucu…teguran disampaikan dgn penuh hikmah dan kasih sayang…..ucapan mak pendek sahaja di Family Day Keluarga Haji Musa dan Hajjah Meriam….." Mak tak tahu bagaimana hidup mak di alam barzakh nanti….mak didik anak2 mak jadi soleh solehah..anak cucu doakanlah mak …bantulah mak…jgn lupakan mak…bukan sehari dua saja ingat mak…tapi biarlah selamanya…hadiahkan mak doa…baca quran banyak2…beramal soleh….." Pesan abah pula…." Alangkah nikmatnya dapat masuk syurga firdaus….kita semua masuk….syurga ada 8 tingkatan…syurga firdaus yg hebat ni macam dlm cermin kaca yg boleh dilihat dari dalam ke luar atau luar ke dalam….jgn nanti ada yg duduk di dalam …melihat ada antara kita yg duduk di luar begitu juga sebaliknya…"…..banyaknya tazkirah family day…belum lagi tazkirah maklong…pakteh..maklang…Alhamdulillah…addin annasihah. Sayang semua kerana Allah.

A post shared by Ustzh Datuk Dr Norhafizah Musa (@ustazahnorhafizahmusa) on

Sumber: IG ustazahnorhafizahmusa

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI