Sering kali ruang tamu atau dapur menjadi perhatian untuk kelihatan cantik di dalam rumah.

Namun tandas juga merupakan antara bahagian yang penting untuk kekal bersih dan cantik.

Jadi untuk memastikan tandas kekal cantik sudah tentu perlu memerlukan makeover agar tandas yang lusuh kembali ceria.

Salah satu cara adalah menggunakan cat cat epoxy dan juga beberapa bahan barangan yang lain.

Bagi yang belum ada idea untuk makeover tandas, apa kata ikuti perkongsian wanita ini.

IKLAN

Make over tandas lusuh jadi cantik dan bersih

Hi, hasil update dari before ni saya x complete siap bilik air. now dh siap cat batang paip ke color putih. Now ini latest update keadaan bilik air saya. Wall painting tu pon guna epoxy juga. di sini saya sertakan sekali video tutorial mcm mana nk buat wall paint tu. Selamat mencuba ya.
Epoxy Ocean Beach Paint:
(Saya xtukar tiles tp saya cat je semua. Pakai epoxy paint_ boleh try google)
how to paint ceramic tiles: https://www.youtube.com/watch?v=O9POAwWy0uM
Di sini saya sertakan bahan2nya:

Sebelum

Keadaan tandas sebelum ubah suai kelihatan lusuh dan tidak cantik.

IKLAN

Makeover Bilik Air Yang Lusuh Kembali Berseri, Wanita Ini Lakukan DIY Yang Sangat Mudah Dan Murah Salah Satunya Guna Cat Epoxy! Makeover Bilik Air Yang Lusuh Kembali Berseri, Wanita Ini Lakukan DIY Yang Sangat Mudah Dan Murah Salah Satunya Guna Cat Epoxy! Makeover Bilik Air Yang Lusuh Kembali Berseri, Wanita Ini Lakukan DIY Yang Sangat Mudah Dan Murah Salah Satunya Guna Cat Epoxy!

Selepas

Bilik air kembali berseri dan cantik

IKLAN

Setelah makeover bilik air yang lusuh kembali baru. Memang puas hati. Tambahan pula semua dilakukan secara sendiri. Memang jimat dan berbaloi!

Makeover Bilik Air Yang Lusuh Kembali Berseri, Wanita Ini Lakukan DIY Yang Sangat Mudah Dan Murah Salah Satunya Guna Cat Epoxy! Makeover Bilik Air Yang Lusuh Kembali Berseri, Wanita Ini Lakukan DIY Yang Sangat Mudah Dan Murah Salah Satunya Guna Cat Epoxy! Makeover Bilik Air Yang Lusuh Kembali Berseri, Wanita Ini Lakukan DIY Yang Sangat Mudah Dan Murah Salah Satunya Guna Cat Epoxy! Makeover Bilik Air Yang Lusuh Kembali Berseri, Wanita Ini Lakukan DIY Yang Sangat Mudah Dan Murah Salah Satunya Guna Cat Epoxy! Makeover Bilik Air Yang Lusuh Kembali Berseri, Wanita Ini Lakukan DIY Yang Sangat Mudah Dan Murah Salah Satunya Guna Cat Epoxy! Makeover Bilik Air Yang Lusuh Kembali Berseri, Wanita Ini Lakukan DIY Yang Sangat Mudah Dan Murah Salah Satunya Guna Cat Epoxy! Makeover Bilik Air Yang Lusuh Kembali Berseri, Wanita Ini Lakukan DIY Yang Sangat Mudah Dan Murah Salah Satunya Guna Cat Epoxy!

Sumber: RAin Suhati

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI