Menginjak umur setahun pada beberapa minggu lepas, pastinya perkembangan bidadari kecil kesayangan rakyat Malaysia ini sentiasa dinantikan.

Terbaru,  ibu kepada bayi comel, Ainul Mardhiah  dalam perkongsiannya di instagram berkira-kira untuk memberi makanan awal untuk anaknya.

Menerusi Instagram Nurul Erwani tu sempat mencoretkan keletah anaknya itu yang terlalu menggemari permainannya sehingga sewaktu tidur pun masih memegang objek tersebut.

“Ainul setia bersama mainan paling disukainya. Waktu tengah tidur pun gengaman masih kuat pada mainan kesukaannya. Cuba lah sesiapa tarik atau ambil dari tangan Ainul, mesti Ainul akan tarik balik tak bagi ambil.❤️

Dalam masa yang sama, dia turut bertanyakan makanan yang sesuai untuk bayi yang menggunakan tiub perubatan untuk makan.

“Nak tanya pada sesiapa yang berpengalaman atau ada anak yang pakai gastrostomy/button feeding, selalu bagi blended food apa ya? Boleh share pada mama Ainul. 😊

Pertanyaan Erwani mendapat respond dari pengikutnya di laman isntagram. Ada yang memberi nasihat tak kurang yang memuji akan kecomelan Ainul.

nanarahman81 saya cuma blend buah or sayur pastu tapis .. buh air skt. tapi kadang kadang susah gak nak turun laju (x lepas). Banyak saya bagi susu pediasure je skrg tuk baby dapat vitamin yang secukupnya

rabiatul_abdrahman Akak masuk happy baby food malaysia.. bnyak info n jnis soid food berkhasiat untuk baby.. sampai mommy akan rambang mata nk masak nnt haha 😍😂😍😍

nurulhidayahmdnor Boleh follow fb baby food malaysia

norainibtmohdzain Bulat dh ainul skrg.. Suka tgk dia 😍😍

wnshni Alhamdulillah nampak ainul makin sihat setiap hari..semoga ainul membesar dengan jayanya..😘

Sumber: IG _nrlerwani