Persaan kasih dan sayangnya terhadap isteri sering diluahkan baik melalui perbuatan mahupun ucapan. Sisi suami dan ayah peyayang ini dizahirkan baik melalui perbuatan mahupun ucapannya.

Sememangnya lelaki bernama Alif Satar ini seorang yang family man orangnya.Semalam merupakan hari ulang tahun ke 4 pasangan ini.

Akui empunya diri yang merupakan penyanyi dan pelakon ini, dia tidak pandai nak taip ucapan yang manis, namun ucapan ringkas buat isterinya jelas menunjukkan Alif Satar sememangnya suami yang romantik.

Alif Satar sebelum itu membawa isterinya makan malam berdua sempena ulang tahun perkahwinan mereka.

Di dalam ucapannya, Alif mengimbas kembali momen sebelum akad nikah dan bergelar suami.

“Malam sebelum nikah, nervous tu, mak aihhhh lain macam. Tapi bila bangun pagi hari nak menikah tu, i felt so calm because i know i’ll be spending the rest of my life with her.

“Happy anniversary my darling @shadilahalid i love you to infinity and beyond,”Tulis Alis diruangan kapsyennya. a

Perkongsian tersebut bukan sahaja mendapat perhatian netizen, malah ada antara rakan artis turut menulis ucapan buat pasangan ini.

sarimahibrahim❤️❤️❤️Congratssss n happy anniversary‼️?

snizam5Happy Anniversary brothaaaa!! & sistaaaa

IKLAN

norzizizulkifliHapppppy Anniversary ??❤️

sariyantiHappy anniversary you both . ?

umieaida9Happy anniversary ❤️

junkhalid_Subhanallah.. Happy 4th anniversary to both of u, @alifsatar & @shadilahalid . Semoga sentiasa di bawah rahmat Allah SWT & kekal bahagia hingga ke jannah ♥

IKLAN

marniejayes#relationshipgoals lah you guys… @alifsatar & @shadilahalid ! Wishing the both of you and your princesses all the good things in life and hereafter! InsyaAllah!

norashidahshaharudinSweet couple..happy anniversary…dia semanis honey…

suria2905Blessed Anni to both of u.. Body language don’t lie.. U loves her so much.. May ur love last till Jannah.. Mok cik peminat lagu “sesungguhnya aku’.. Bkn mok cik BeBawang.. Hahaha ???

mama__nani_habibaselamat ulang tahun perkawinan buat shad dan alif semoga berkekalan hingga ke jannah…semoga sehat semoga di murah kan rezeki semoga di panjang kan usia kalian berdua, serta menjadi khalifah yg hebat buat keluarga @alifsatar dan @shadilahalid mama happy for both of you????

alohahengSa iras muka suami istri kta org tua2 sejok dn sarasi moga bhgia brsma kluarga hingga akhir hyat Aamiin

Sumber: IG alifsatar