Kisah anak angkat Dato Sri Aliff Syukri bernama Qayyum Aliffshah Bin Abd A’liy atau mestra dipanggil Yom akhirnya ternoktah hari ini bila dia diserahkan kembali kepada ibu kandungnya.

Menerusi perkongsiannya di instagram semalam, isteri kesayangan Dato’ Sri Aliff Syukri memuat naik satu catatan yang cukup menyentuh hati beserta gambar bersama Yom.

“Bye bye….waktu saya post ni mungkin Yom dah ada di pangkuan mak dia… sorry sayang mama tak dapat hantar!!

“Mama doakan Yom jadi anak yang soleh dan membahagiakan ibu bapa Yom…mama halalkan air susu mama untuk Yom……

“Mama minta maaf kekurangan mama jaga Yom dan mungkin tak sebaik ibu Yom jaga!!!

“Ada rezeki kita jumpa ya sayang!! Tak jumpa di dunia kita jumpa di syurga (kalau mama masuk syurga la! tulis Datin Sri Shahida menerusi instagaramnya. 

IKLAN

 

View this post on Instagram

Istimewa utk Qayyum Aliffshah Bin Abd A’liy…..Belum siap lagi….nanti dah siap kita letak kat Youtube …nanti dah besar boleh tengok balik??… . Sebenarnya sebelum kes qayyum ni saya dan @aliffsyukriterlajaklaris mmg ada rekod 1 lagu dgn @hafizhamidun …..lagu selawat…….saya just suka2 je utk anak2 saya dgr….tapi sekarang saya hadiahkan lagu ni utk Qayyum…semoga nanti dia besar dia tgk lagi lagu ni kat Youtube dan dia tahu saya pernah jaga dia… . Minta maaf juga kat mak qayyum dan semua sebab saya x jaga qayyum dgn baik dan bukan mak yg baik utk dia…saya yakin dia akan lebih bahgia dgn mak dia nanti.. . P/S: Jangan kutuk2 ya kat sini…nanti kalau kutuk2 saya turn off komen

A post shared by Nur Shahida Mohd Rashid (@shahidadherbs) on

IKLAN

Perkongsian yang cukup menyentuh hati itu nyata turut dirasai oleh pengikut Datin Sri. Rata-rata menitipkan kata-kata semangat dan meminta Datin Sri Shahida bersabar.

azlinrahimm Allahu sebaknya…datin walaupun datin bukan ibu kandung yom tp datin ibu susuan…kedudukan ibu susuan tu sama tinggi dgn ibu kandung…datin ada hak jg ke atas yom…harap ibu yom x memutuskan hubungan antara datin dan yom punyai hak sama aja dgn anak datin yg lain…be strong te datin

amalina_widad datin dah buat yg terbaik.mesti yom susah nak biasakan dgn keadaan sekeliling..setahun lebih dgn family datin.tiba2 semua berubah,harap2 yom ok..datin sekeluarga mmg terbaik

jambrandedmurahhmalaysia Sabar ye…sy doakan semoga Allah akan gantikan yg lagi baik dan terbaik utk datin sekeluarga atas pengorbanan dan kesabaran ini. InsyaAllah Aminn

atiqahjaya Yom jadi anak yang baik ye nanti. Jangan lupa mama awak nie tauu. Setiap titik susu dia mengalir dalam badan awak tanpa dia mengira darah daging atau tak. Mama awak nie dah jaga sehabis baik sampai awak sihat macam sekarang. Allah sedihnyaaa rasa ?

gul4_k4p44s Sebak pulak tgk gmbar nie??

sabriah56 Jarang tgk yom gelak skrg dh pandai tinggal kenangan utk kami jugak

applecrumble86 ??… saya sedih sgt2 bila baca post dan tgk gambar nie…

fazfir57 Klu sy sendiri pun takkan ikut pergi hantar anak tu , kerana hati ni tak kuat … anak yg dijaga dari kecil walaupun bukan darah daging sendiri takkan sanggup melihat saat anak di serahkn .

adeklah Sedihnya dgn kata2 tersebut.. laju jer air mata ni turun???

zarinaambodalle @qeena__betul..sungguhpun yang menjaga dia sekarang ibu kandungnya..tapi datin yang menjaga qayyum dr lahir…celik2 mata je nampak datuk n datin. Sekarangni..tak tau, macamanalah perasaan qayyum.

Sumber: ig shahidadherbs