Kalau perasan, orang Siam atau yang duduk disempadan Siam muka mereka cantik gebu dan semuanya comel-comel belaka. Semuanya cantik dan paling penting kulit licin dan gebu. Jerawat? Memang tak pernah ada.

Orang kata amalan mereka makan pulut sejak kecil dan inilah rahsianya. Ya, itu hakikatnya. Pulut Ayam yang jadi makanan popular mereka adalah menu ruji saban hari. Makan pulut macam makan nasi agaknya dan inilah rahsia kulit cantik mereka.
Jika tak mampu nak amalkan makan pulut setiap hari, apa kata kita amalkan petua buat masker daripada beras pulut yang dikongsikan Siti Zainab di facebooknya. Malah MamaAmoi juga dah cuba! Jom tengok apa bahan-bahannya.
Bahan² semua dah ada. So malam ni nak buat masker la.
Aritu BFF Geng Pipi Gebus Jah Khadijah resipi kulit flawless & gebu. Jomm tengok apa bahan²
.
Masker Putih Gebus
.
Bahan ²
Beras pulut – 4 sudu besar
Rose Bud – 2 sudu besar
Susu tepung – 1 sudu besar
Air mawar / Facemist Bunga Kampung Suzy Honey
.

Cara membuat:
Blend kering semua satu persatu. Blend sampai jadi halus.
Kite bancuh ketiga2 bahan tersebut. Bancuh ikut keperluan.
Pastu baru campurkan air mawar. Agak2 tahap kepekatan tu. Janji senang nak sapu.
Sapu pada seluruh wajah, boleh juga digunakan pada seluruh badan. Sekurang-kurangnya 30 minit.
Sebelum bilas dengan air bersih, basahkan masker dan lulur dahulu sebentar. Siap. 1st time buat pun dah rasa best kulit.
Tambah2 pakai masker berjemaah dengan adik boy + gurl Jen. Meriah tau…
.

Khasiat masker rose + beras pulut
Putih gebu
Glowingkan kulit
Awet muda
Hilangkan parut
Haluskan kulit
Rose bud mengandungi 2x Vit C berbanding buah oren .
Susu tepung pula bagi effect cerah dan melembab .
Lakukan rawatan 2/3 kali seminggu untuk hasil superb glow dan cerah gebu.
Untung² body pun boleh snow white giteww
#SHARE jika bermanfaat
#MamaAmoi
.
Kredit: Siti Zainab

IKLAN
IKLAN