Beberapa hari ini ini telah heboh di laman sodial apabila pelancong merakam detik pemandangan sewaktu pelancaran roket ketika dia berada di dalam pesawat penerbangan United Airlines yang melintasi Cape Canaveral, Florida.

Penampakan imej SpaceX Falcon 9 yang berlepas dari Bumi telah berjaya ditangkap oleh seorang wartawan foto berasal daripada Amerika iaitu Nick Lemibach.

“Salah satu perkara paling hebat yang pernah saya lihat.” Tulisnya di ruangan kapsyen.

“Di atas United Airlines 220 penumpang terbang melintasi Cape Canaveral ketika SpaceX Falcon 9 berlepas,” katanya.

[TRENDING] Meremang Bulu Roma Dengar! Nyanyian Adik MZ Sekali Lagi Tarik Perhatian

[EKSKLUSIF] Kalau Nak Jadi Perdana Menteri Kenalah…Nasihat ‘Deep’ Tun M Kepada Umar

IKLAN

Pelancaran Falcon 9 datang sebagai sebahagian daripada misi SpaceX Elon Musk untuk membawa orang dan kargo ke angkasa untuk mengorbit Bumi.

Pada 26 November 2022 lalu, Falcon 9 adalah gabungan kapal angkasa Cargo Dragon 2 dan ini merupakan misi SpaceX Elon Musk yang membawa orang dan kargo ke angkasa untuk tujuan mengorbit Bumi.

IKLAN

Ia juga membawa dua Roll Out Solar Arrays (iROSA) yang akan dibawa keluar oleh anak kapal Stesen Angkasa Antarabangsa dan diletakkan di luarnya.

Video tular itu dikongsi semula oleh News.com.au yang diambil daripada seorang pengguna di TikTok dan berjaya meraih lebih 40 juta tontonan.

“Semasa bekerja dalam penerbangan saya, kami menyaksikan fenomena sekali dalam seumur hidup ini!,” tulis pengguna TikTok itu pada ruangan kapsyen.

IKLAN
@mizzfaizura Pelancaran Roket Angkasa Berjaya Dirakam Dalam Pesawat. #cargondrago #cargonetqatar #falcon #folcon9 ♬ Creepy Violins – Apollo Nove

[TIP KEWANGAN]

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

“Menakjubkan!” Penumpang Teruja, Rezeki Terlihat Pelancaran Roket Angkasa Sewaktu Dalam Pesawat

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI