Hujung tahun ada yang merancang untuk pergi bercuti bersama keluarga di beberapa lokasi yang menarik. Salah satu destinasi yang sering menjadi perhatian ramai adalah Pulau Pinang.

Lebih menarik ketika ini sedang berlangsung Pesta Pulau Pinang selama sebulan yang meraih perhatian ramai.

Artikel Berkaitan: “Don’t tell them. Show them.” Faizal Tahir Kongsi Didik Anak Solat. Kecil-Kecil Dah Pandai, Sejuk Perut Ibu Mengandung Kan!

Artikel Berkaitan: “Ajar Anak Disiplin Kena Konsisten.” Cara Johan & Ozlynn Didik Anak, Wajib Baca Al-Quran Lepas Solat Subuh!

 

Dapatkan My Qalam Elite Digital Perjuzuk Set dengan diskaun RM5 apabila anda menggunakan kod KELGST5 di sini 

Pelbagai akntiviti menarik di tapak pesta berkenaan termasuk permainan dan makanan. Sudah pastinya ia menjadi syurga makanan buat pengunjung ke sana. Tentu seronok membawa keluarga bercuti ke sana.

Namun yang tidak didengar adalah mengenai tular beberapa video yang menunjukkan beberapa pengunjung berlakuan kurang manis dengan menari di sebuah food truck.

 

 

 

IKLAN

 

Biarpun nampak melucukan tetapi ia dikatakan tidak masuk akal dan perbuatan memalukan apabila pengunjung dikendaki menari untuk mendapat air percuma.

Menerusi beberapa video yang tular di media sosial TikTok mendapati beberapa pengunjung tanpa segan silu menari semata-mata hanya air percuma berkenaan.

Salah satu video yang menbuatkan wargamata terkejut apabila seorang wanita bertudung litup menari dengan rancak tanpa menghiraukan orang ramai yang melihat aksinya. Lebih menyedihkan kanak-kanak kecil disebelahnya kelihatan ditepisnya ketika menari.

 

@fozan14 ingat nenek dunia ni sementara ja, nak enjoy pun tgk tempat dulu 😭😭 kalau nak enjoy sangat jom ikut saya p CC…😅 #fyp #like #exploremore #followforfollowback #viral #foryou #trending #foryoupage #kamisempoi #follow #funny #memes #tiktok #tiktokdance #theavengers #tehaisavengerhq #tehaispukawbukanbiashebiashe #tapakpestasungainibong #tapakpestapenang #chuliacourtpenang ♬ original sound – nana

 

IKLAN

 

@yusren_capriio2505 #fypviraltiktok Menari Dapat Air Free Only At Pesta Pineng 💃💃 #fypdongggggggg #familyanakbundacorla ♬ bayahhunyer – babyloe

 

 

@m4dpihhhh._ Terbaiklah @nazrulnaim 🤣🤣kawan yang penuh dengan kemangkaqkan🤣🤣 📌MehSuportabgkita@TEH_AIS_AVENGER_HQ 💃🏻 #fyppppppppppppppppppppppp #tiktokpelitfyp #fyptrend #fypシ゚viral #fypdongggggggg #fyppage #fypp #fyp ♬ bunyi asal – 🍁Madpihh🍁

WARGAMAYA TERKEJUT & SEBAK

IKLAN

Meninjua di ruangan komen menerusi video yang dikongsikan, rata-rata wargamaya meluahkan rasa sedih dan terkejut dengan aksi pengunjung.

Malah ada yang meluahkan rasa tidak puas hati apabila pemilik food truck membuat promosi tanpa  memikirkan nilai etika dan kesopanan masyarakat sekeliling.

Sikap tidak cakna itu membuatkan segelintir wargamaya memberi nasihat supaya mengubah cara promosinya.

Menari Demi Air Percuma? Wargamaya Terkejut & Sebak Syarat Tak Masuk Akal Menari Demi Air Percuma? Wargamaya Terkejut & Sebak Syarat Tak Masuk Akal Menari Demi Air Percuma? Wargamaya Terkejut & Sebak Syarat Tak Masuk Akal Menari Demi Air Percuma? Wargamaya Terkejut & Sebak Syarat Tak Masuk Akal

 

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

 

Menari Demi Air Percuma? Wargamaya Terkejut & Sebak Syarat Tak Masuk Akal