Menginginkan bilik tidur yang ringkas tanpa serat dengan kelengkapan dan perabot yang menyesakkan ruang, idea bilik tidur tanpa katil ini mungkin sesuai untuk bilik tidur anda.

Memberi lebih gaya dan kesempurnaan ruang bilik dengan konsep sedemikian, sedikit kerja pertukangan perlu dilakukan.

Ini sebagaimana yang dikongsikan oleh Tri Puryana, bilik tidurnya nampak begitu wow walaupun dihias ringkas.

“Saya share bilik yang tak pakai katil..sebab banyak yang tanya dalam post sebelum ni..

“Sebenarnya mulanya nak cuba dulu buat untuk bilik anak perempuan..tapi rasa selesa tidur tak pakai katil..

Bilik anak perempuan

“So buat untuk bilik yang lain….Idea dari pinterest. Semoga bermanfaat…untuk yang kreatif boleh buat sendiri. ..

“Bilik anak perempuan. Atas kepala yang biru putih adalah papan sekeping-sekeping.”

Tranformasi di bilik lain

Step 1 : Pasang kayu tinggikan dari lantai dalam 20cm.

IKLAN

Step 2 : Pasang kepala katil walaupun bukan katil (tak tau nak sebut) wiring siap-siap untuk lampu atas kepala tu. Buat laci siap-siap kanan dan kiri serta suiz supaya tak berebut dengan orang sebelah.

IKLAN

Step 3 :  Pasang tilam. Takdan nak dekor ada anak kecil tengah lasak. Simple je.

Baca juga artikel menarik ini : Tips Nak Bilik Kemas Macam Hotel

Nak lagi banyak info menarik, join Keluargagader club
​​​

sumber :Tri Puryana