‘Mana tumpahnya kuah kalau bukan ke nasi’, itulah pepatah yang sesuai buat anak gadis Nora Ariffin, Putri Dahlia yang trending di Spotify dan Youtube selepas melancarkan single, Old Love yang turut menampilkan penyanyi muda, Yuji kini mendapat lebih dari 3 juta tontonan.

Menurut Nora yang berkongsikan maklumat ini di laman Instagramnya, dia berpendapat anak gadisnya itu mewarisi bakat seni arwah bapanya, Johan Nawawi. Malah dia sebagai ibu, turut tumpang gembira dan mendoakan agar Putri Dahlia diberi peluang untuk melangkah dengan lebih jauh.

“You are gifted Putri..Bakat itu kurniaan & anugerah Allah ..Harus sentiasa bersyukur.. Putri Dahlia mewarisi bakat dari ayahnya, arwah Johan Nawawi, kalau pun ada dari saya mungkin sedikit sahaja.

“Sebagai ibu, saya tumpang gembira & sentiasa berdoa agar Putri Dahlia diberi peluang untuk melangkah lebih jauh & kekal dengan keunikan tersendiri.” tulisnya.

IKLAN

Akui kehidupan ibarat sebuah roda. Nora mengatakan bahawa generasi baru harus diberi laluan untuk mewarnai industri seni.

“Lumrah kehidupan..Its a process. Hidup sebagai artis ibarat roda. Bila kita sudah meningkat usia, kita wajar beri laluan pada legasi & generasi baru untuk mewarnai industri.” tambahnya lagi.

IKLAN

Di akhir hantarannya, Nora memberitahu dia yang sudah menjadi anak seni selama 30 tahun itu, merasa sudah cukup bersyukur dengan segala anugerah dan pengalaman yang ada, serta bersedia untuk berkongsi ilmu.

IKLAN

Sumber : Nora Ariffin 

Dapatkan Telaga Biru Pakej Kenal Jawi Kenal Al Quran Set dengan kos diskaun RM5, dengan menggunakan  kod KELGST5 di sini

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI