Ini hanyalah sebahagian lokasi menarik yang boleh dijejaki oleh peminat Raja Buah dalam usaha menjayakan misi mencari durian murah yang telah dikongsikan di beberapa pemilik akaun fb.

RAMAI-RAMAI KITA KE BANDAR KINRARA

PESTA DURIAN DI KINGS TOMYAM

PESTA DURIAN SELAMA 10 HARI.. HINGGA 21 JULY.
BERMULA SEAWAL 5PTG LAGI..
HARGA DARI RM4 JER SEKILO..MURAH GILER.. HARGA MUSIM DURIAN SETAHUN SEKALI… JOM PAKAT SERBU… MURAH2 JER WEII…

LOKASI : Kings Tomyam Bandar Kinrara
MASA : 5 PTG – Habis Stok..

Misi Mencari Durian Murah, Ini Antara Lokasinya. Memang Puas Hati, Rugi Kalau Tak Serbu!

sumber : Kings TomYam Bandar Kinrara

JOM ‘SERBU’ MANTIN /PAJAM
Durian Murah di Mantin/Pajam

Misi Mencari Durian Murah, Ini Antara Lokasinya. Memang Puas Hati, Rugi Kalau Tak Serbu! Misi Mencari Durian Murah, Ini Antara Lokasinya. Memang Puas Hati, Rugi Kalau Tak Serbu! Misi Mencari Durian Murah, Ini Antara Lokasinya. Memang Puas Hati, Rugi Kalau Tak Serbu!

IKLAN

Durian tengah musim ni. Harga pun sedang murah. Rugi kalau tak merasa terutama musang king yang katanya turun harga daripada RM60/kg ke RM20/kg sekarang.

Ni dikongsikan lokasi untuk yang mencari durian murah area kita. Hanya sekitar 16km dari Bandar Seri Putra. Boleh melalui jalan pintas di Petronas Nilai 7 terus ke Batang Benar.

Paling murah durian kampung yang dipamer RM3/kg. IOI dalam RM10 dan Musang King RM20. Kalau nak puah hati katanya datang sebelah pagi.

Dalam masa yang sama, jangan makan banyak sangat. Tak elok untuk kesihatan.

sumber : Info Penduduk Bandar Seri Putra

IKLAN

 

UNTUNGLAH KALAU DUDUK AREA BENUT, KELANTAN

Misi Mencari Durian Murah..Malam2 Pun Kita Redah Ke Benut..Alhamdulillah Kali Ni Misi Mencari Durian Memang Puas Hati Sangat..Tauke Durian Suruh Makan Sampai Puas..Yg Buruk Sepangsa Dia Suruh Ambil Ja..Yang Nak Buat Tempoyak Ambil La Banyak Mana Nak Ambil..Durian Yang Cantik2 Semua Sekilo RM 4.00..Puas Hati Dan Berbaloi2 Sangat..Semoga Murah Rezeki Tauke Durian Tu..Nanti Kami Repeat Lagi Bawak Kawan Berjemaah Insyaallah..

Misi Mencari Durian Murah, Ini Antara Lokasinya. Memang Puas Hati, Rugi Kalau Tak Serbu!

sumber : Muzlifah Hamid

IKLAN

 

HARGA RUNTUH DI KELANTAN

Lokasi: Dari Kubang Kerian menuju ke Wakaf Stan, selepas Stesen Petronas, gerai bersebelahan Restoran Payung Emas.

Misi mencari durian murah. Tular di media sosial dan media massa katanya semurah RM4 sekilo. Rupa-rupanya harga ini hanya boleh didapati pada waktu pagi sahaja. Waktu lain harga durian dijual pada harga RM8 hingga RM10 sekilo.

Misi Mencari Durian Murah, Ini Antara Lokasinya. Memang Puas Hati, Rugi Kalau Tak Serbu!

 

Sebelum itu, ketahui juga tip mudah bagaimana nak cari durian murah berhasil.

  1. Cuba jejak makcik atau pakcik yang jual durian tepi-tepi  jalan kampung. Biasanya mereka akan jual hasil daripada dusun sendiri. Jadi harganya confirm lebih murah!
  2. Sebelum berhentikan kereta untuk membeli, cuba tinjau-tinjau sama ada makcik atau pakcik tu ada penimbang atau tidak. Jika tiada guna penimbang lagi baik, beli longgok lebih menguntungkan!
  3. Pastikan anda ‘melancarkan’ misi mencari durian  bukan pada hari cuti. Sebaiknya pada  pada hari Selasa, Rabu atau Khamis. Tak ramai pembeli mesti jual murah-murahkan…..