Baru masuk kereta, dah nampak anak lipas terus spoil mood nak memandu kan? Mana taknya, kang terjumpa lagi, tak ke menjerit sepanjang jalan!

Kadang bukan sebab tak jaga kebersihan pun, tapi serangga halus ni memang suka bersarang kat tempat-tempat macam ni, jadinya kita la yang jadi mangsa kena hadap kewujudan dia!

Yang mana buntu dah buat macam-macam cara tapi masih tak lari lagi ‘mahkluk’ kecil tu, haaa ni ada satu cara penyelesaian yang anda boleh ikut dari perkongsian pengguna laman Facebook, Khushairi Borhanudin untuk melenyapkan lipas kecil ni dari kereta anda!

Modal Hanya RM 7.90, Selesai Masalah Lipas Dalam Kereta!

Hanya berbekalkan RM7.90, anda boleh membunuh semua lipas dalam kereta!

“Kereta ada anak kecil macam ini la, Kinderjoy la, ‘cikedis’ la, ais krim tumpahlah. Semua di adun sebati atas seat dan lantai kereta”, tulisnya.

IKLAN

Keadaan itulah yang membuatkan lipas datang ke dalam kereta serta beranak pinak di dalamnya. Maka dengan itu, ia muncul dengan satu penyelesaian.

“Saya beli Fumakilla Vape ni di Speedmart. RM7.90 lebih kurang. Sembur dua tiga kali bawah seat kereta. Buat waktu malam sebelum tidur”, tambahnya lagi.

Kemudian pada keesokan paginya, akan ada bangkai-bangkai lipas kecil ini di dalam kereta. “Puas hati kutip seekor-seekor”.

Sumber : Khushairi Borhanudin

IKLAN

Nak tahu cara mudah uruskan kewangan keluarga? Semak sini!

Yang mana adik adik ada masalah mata, jangan takut bagitau ibu ayah ye, macam BK squad ni!

IKLAN

Tayang bahagia di social media, realiti ke fantasi? Nak tahu, jom tengok!

Sertai Webinar Keibubapaan PERCUMA anjuran Pa&Ma secara virtual yang menjemput speaker- speaker hebat dalam bidang keibubapaan termasuk Prof Madya Dr Nik Salida, Ibu Rose, Dr Ahmad Rostam, Puan Maryam Jamadi, Puan Azlina Roszly dan Irma Hasmie. Daftar nama di https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-sayang-anak-ketat-ketat/

Modal Hanya RM 7.90, Selesai Masalah Lipas Dalam Kereta!