Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri. Perkara biasalah dalam hubungan kita akan bergaduh manja, dan tiada sefahaman atas sesuatu perkara.

Begitulah lumrah dalam kehidupan rumahtangga. Umum seluruh rakyat Malaysia mengetahui konflik rumahtangga pengarah dan pelakon popular, Syamsul Yusof dan isterinya Puteri Sarah Liyana ekoran perkahwinan keduanya dengan Ira Kaza.

Ekoran itu, beberapa posting dan video telah dikongsi oleh pasangan ini yang mengenai rumahtangga mereka. Masih belum menemui titik penyelesian daripada konflik mereka.

Terbaru pengarah filem Mat Kilau, Syamsul telah memuat naik video meluahkan bahawa dirinya ‘menelan’ semua yang diperkatakan oleh isterinya dimedia sosial. Namun akhirnya terpaksa menjawab persoalan termasuk isu ‘block’ telefon Puteri Sarah.

Menerusi video berkenaan Syamsul berdiam diri kerana tidak mahu hal rumahtangganya tular di media sosial. Namun dia tidak menyangka berlaku sebegini.

‘BLOCK’ PUTERI SARAH TAK KERUHKAN KEADAAN

Artikel Berkaitan: “Don’t tell them. Show them.” Faizal Tahir Kongsi Didik Anak Solat. Kecil-Kecil Dah Pandai, Sejuk Perut Ibu Mengandung Kan!

Artikel Berkaitan: “Ajar Anak Disiplin Kena Konsisten.” Cara Johan & Ozlynn Didik Anak, Wajib Baca Al-Quran Lepas Solat Subuh!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Syamsul Yusof (@syamsulyusoffilm)

Puteri Sarah yang memuat naik ‘permintaannya’ itu di Instagram petang semalam turut mendakwa Syamsul masih menyekat nombor telefonnya.

IKLAN

“Jika mahu dilepaskan atau mahu bersama, kita berbincanglah di rumah. Lebih baik kita hentikan membuka aib masing-masing di media sosial. Kita membuka ruang kepada netizen untuk terus menghakimi.”

Syamsul berkata, dia mempunyai sebab kenapa perlu menyekat nombor telefon Puteri Sarah kerana dia tidak suka bergaduh.

Syamsul turut mendakwa Puteri Sarah memarahi dan memaki hamunnya di telefon atau WhatsApp seolah-olah tidak ada lagi rasa hormat terhadapnya sebagai suami.

“Bagaimana kita hendak berkomunikasi jika begitu? Ia memudaratkan jadi saya mengambil pendekatan untuk ‘block’ (sekat) kerana saya tidak mahu hubungan kita bertambah keruh.

Dapatkan My Qalam Elite Digital Perjuzuk Set dengan diskaun RM5 apabila anda menggunakan kod KELGST5 di sini 

AKUI TIDAK LUPA TANGGUNGJAWAB PADA ANAK-ANAK

Katanya lagi, tidak pernah mengabaikan tanggungjawab kepada anak-anak. Malah atas permintaan isteri pertamanya, dia sanggup menyediakan dua pembantu untuk memudahkan urusan isteri kesayangannya itu.

IKLAN

“Namun, saya sama sekali tidak pernah tidak menghiraukan awak (Puteri Sarah). Saya cari rezeki untuk awak dan anak-anak. Awak mahu duit saya berikan, malah awak mahu dua orang gaji juga saya sediakan.

“Malah, kita juga ada berkomunikasi ketika saya hendak mengambil anak-anak menerusi orang gaji, ibu saya, adik saya dan adik awak.”

TIDAK SUKA KONGSI HAL RUMAHTANGGA DI MEDIA SOSIAL

Katanya lagi, sejak dulu lagi  tidak suka untuk berkongsi hal rumahtangganya di media sosial tetapi memandangkan isterinya memulakan, dia terpaksa bersuara untuk menangkis tanggapan buruk yang dilemparkan.

“Kalau anda di luar sana tidak tahu cerita sebenar, jangan jatuhkan hukum. Anda hanya mendengar dari sebelah pihak saja. Saya diam dan telan namun keadaan bertambah buruk.”

IKLAN

“Saya ada ajak berbincang. Ini dapat dilihat daripada video-video yang saya muat naik sebelum ini. Kita berbincanglah di rumah jangan babitkan orang lain.”

Konflik rumahtangga yang dilaluinya,  Syamsul menganggap semua yang berlaku ini adalah ujian Allah SWT terhadapnya.

Sumber: Instagram

 

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

 

Nak Berdiam Diri ‘Telan’ Je, Tapi Akhirnya Syamsul Yusof Terpaksa Jawab Hal ‘Block’ Puteri Sarah