Sesungguhnya dalam perkahwinan, haruslah disirami kebahagiaan yang berpanjangan agar kekal sehingga ke akhir hayat. Untuk memastikan hubungan itu kekal, suami isteri haruslah sedar bahawa perlu ada ‘pemanis’ dalam rumahtangga antaranya bersikap romantik.

Bukan sukarpun untuk menjadi pasangan yang romantik. Justeru, ikuti tip ini agar menjadi amalan untuk kekal menjadi sebagai suami isteri yang romantik walaupun usia perkahwinan sudah melebihi 10 tahun.

Nak Jadi Pasangan Suami Isteri Yang Romantik, Kena Alert 10 Cara Ni. Barulah Makin Kekal    Bahagia.

TIP 1
Ciuman ‘goodbye’ atau ‘kiss goodbye’ pada setiap pagi adalah perkara yang sangat romantik. Supaya kita lebih semangat masa menjalani kerja harian di tempat kerja.

TIP2
Mengucapkan perkataaan ‘I Love U’ setiap kali terasa ingin ucapkannya. Pasangan anda pasti akan rasa sangat di sayangi apabila anda selalu mengucapkan perkataan tersebut. Selain itu, anda juga akan rasa sangat lega kerana dapat melepaskan perasaan sayang di hati menerusi ucapan ‘I Love U’ tersebut. Ucapan ini juga pelru dilakukan ketika berada dalam suasana tenang dan nyaman.

TIP3
Duduk berdua – duaan dengan pasangan . Anda boleh memeluk pasangan anda dari belakang dan ucapkan kata – kata cinta pada dia selama lima minit. Sebenarnya inilah waktu yang sesuai untuk bermadu kasih, dan sebab itu ia juga ditegah untuk dilakukan pada masa sebelum perkahwinan. Anda dan pasangan anda telah sah ikatan, jadi kenapa siakan peluang untuk anda berdua-duan bermadu kasih? Adakah anda berdua mempunyai tarikh luput dalam berasa cinta romantik?

IKLAN

TIP4
Lakukan perkara bersama-sama seperti memasak, mengemas rumah dan bercuti. Aktiviti riadah memberikan peluang yang sangat sesuai untuk anda berasa mesra. Hal ini kerana fikiran anda berdua dalam keadaan yang ‘Relaks’ tanpa dibebani masalah seperti ditempat kerja.

Nak Jadi Pasangan Suami Isteri Yang Romantik, Kena Alert 10 Cara Ni. Barulah Makin Kekal    Bahagia.

TIP5
Bergurau senda antara satu sama lain. Ketawa yang terhasil dari lawak anda berdua pasti akan merapatkan hubungan dan membuka hati untuk lebih menyayangi pasangan masing -masing.

IKLAN

TIP6
Raba pasangan anda ketika dia tidak sedar anda akan lakukannya pasti menerbitkan rasa sayang yang amat antara anda berdua dan sekali lagi inilah masa sesuai untuk dilakukan bagi menjadikan hubungan makin intim.

TIP7
Sentiasa menyentuh pasangan anda seperti berpegangan tangan, memeluk pasangan anda dan menari bersama. Walaupun isteri atau suami sedang memasak, pun anda boleh menunjukkan betapa anda begitu sayanginya.

Nak Jadi Pasangan Suami Isteri Yang Romantik, Kena Alert 10 Cara Ni. Barulah Makin Kekal    Bahagia.

IKLAN

TIP8
Makan bersama – sama dengan pasangan anda. Suap makanan ke mulut pasangan anda. Berusahalah untuk kreatif dalam cinta romantik anda berdua.

TIP9
Urut pasangan anda jika anda lihat dia berada dalam keadaan letih. Urutan mewujudkan suasana yang nyaman dan relaks.

TIP10
Kongsi setiap perkara bersama – sama pasangan anda termasuklah hal –hal rahsia peribadi. Tiada tempat terbaik untuk meluahkan apa yang anda simpan selain pasangan anda itu sendiri.

Sumber: panduansuamisteri.blogspot.com

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI