Bila kita sebut sahaja Amanah Saham Bumiputera (ASB) tentu ramai tahu tentangnya malah tidak mustahil sudah ada yang membayangkan keuntungan yang bakal diperolehi daripada modal yang dilaburkan sepanjang tahun ini. 

Walaupun begitu, mungkin ada yang tertanya-tanya apa cara paling mudah dan terjamin untuk mendapatkan pulangan pelaburan yang tinggi tanpa menggunakan duit sendiri untuk mula melabur. 

Jika masih ada yang belum tahu , sebenarnya caranya senang sahaja bila anda buat pinjaman pembiayaan ASB-i bersama Maybank. 

Peluang yang ditawarkan oleh Maybank kepada golongan bumiputera, jangan dilepaskan begitu sahaja. Bayangkan, anda tak perlu keluarkan wang sendiri sebagai modal permulaan pelaburan, namun mampu melabur dengan jumlah yang besar di ASB. Semuanya melalui Pembiayaan ASB-i, memang hebat!

Nak Melabur Di ASB Lum Sum Hingga RM 200K Tak Ada Hal, Gunakan Je Pembiayaan ASB-i Maybank Ni. Memang Mudah Sangat!

Pembiayaan ASB-i Ni Apa Ya? 

Pepatah Melayu pun ada menyebut, tak kenal maka tak cinta. Jadi elok kiranya kita kenal dan faham dahulu ASB-i ini terlebih dahulu. Jangan pula nak buat sesuatu tu main ikut-ikut sahaja, nanti banyak perkara yang kita tidak faham!

Pembiayaan ASB-i ini sebenarnya merupakan kemudahan yang membolehkan kita mendapat pembiayaan untuk  pelaburan ASB. Kita juga boleh pilih berapa lama tempoh pembiayaan yang bersesuaian dengan kemampuan kita. Ansuran bulanannya pula serendah RM48/bulan sahaja. 

Bayangkan lah berapa pula keuntungannya bila sampai had tempoh matang sijil pelaburan ASB tersebut? Tentu lumayan dan berbaloi, jadi pasti ramai yang teruja bukan? 

Mahupun begitu, sebelum itu ketahui dahulu syarat kelayakan untuk memohon Maybank Pembiayaan ASB-i ni. 

  1. Berumur 18 dan tidak melebihi 70 tahun pada tarikh akhir pembiayaan.
  2. Pemohon mestilah warganegara Malaysia, khususnya Bumiputera.

Kalau dua syarat ini dipenuhi, apa lagi, bolehlah anda terus membuat permohonan sekarang. 

Nak Melabur Di ASB Lum Sum Hingga RM 200K Tak Ada Hal, Gunakan Je Pembiayaan ASB-i Maybank Ni. Memang Mudah Sangat!

IKLAN

Nak Mohon, Apa Yang Saya Kena Buat?

Jadi sekiranya anda memang mencari jalan untuk menggandakan pelaburan di Unit Amanah Saham Bumiputera, bolehlah jadikan pelan yang ditawarkan oleh Maybank melalui Pembiayaan ASB-i ini sebagai pilihan anda.

Pembiayaan ASB-i dengan Maybank ini dijamin selamat dan kurang risiko. Pelan pembiayaan Islamik yang ditawarkan juga patuh Syariah.  

Tambahan lagi, memandangkan pelaburan ASB ini merupakan pelaburan jangka masa panjang, untuk memastikan pemohon Pembiayaan ASB-i mendapat pulangan yang optimum, anda digalakkan tidak menyentuh dividen yang diterima setiap tahun. Ini untuk memastikan pulangan atas setiap modal pelaburan dapat dimanfaatkan sebaiknya.

Nak Melabur Di ASB Lum Sum Hingga RM 200K Tak Ada Hal, Gunakan Je Pembiayaan ASB-i Maybank Ni. Memang Mudah Sangat!

Lazimnya kalau kita ingin memohon pembiayaan untuk tujuan peribadi, pelbagai proses perlu dilakukan dan diakui kadang kala prosesnya begitu leceh sekali. Tapi untuk permohonan Pembiayaan ASB-i, caranya mudah, semudah ABC! 

Tak keluar rumah pun permohonan boleh dilakukan. Semuanya dilakukan secara online dan anda boleh dapatkan info lebih lanjut, apabila anda klik DI SINI (https://www.maybank2u.com.my/maybank2u/malaysia/en/personal/loans/investment/asb-financing-i_bm.page

IKLAN

Atau anda juga boleh gunakan aplikasi Maybank (MAE) atau laman web Maybank2u dengan 6  langkah mudah untuk memohon Pembiayaan ASB-i.

Untuk Pendaftaran di Aplikasi MAE

Langkah 1: Log masuk ke Aplikasi MAE.

Langkah 2: Tekan ‘Apply’ ikon di atas dan pilih ‘Apply Online’

Langkah 3: Tatal ke bawah dan tekan ikon ‘Loans’ dan pilih ‘ASB Financing-i’

Langkah 4: Isikan butiran peribadi anda sehingga lengkap.

Langkah 5: Tekan ‘Confirm’.

IKLAN

Langkah 6: Muat naik dokumen anda dengan jelas untuk permohonan ini.

Untuk Pendaftaran di Laman Web Maybank2u

Langkah 1: Login laman web Maybank2u

Langkah 2: Klik ‘Apply’ pada tab di atas dan pilih ‘Loans’

Langkah 3: Tekan ‘Apply Now’ di bahagian ‘Maybank ASB Financing/-i’

Langkah 4: Isi nombor akaun ASNB dan maklumat diperlukan

Langkah 5: Tekan ‘submit’ dan muat naik dokumen diperlukan

Permohonan mudah dalam talian ini bukan sahaja terbuka kepada pelanggan Maybank yang sedia ada, yang tidak mempunyai akaun Maybank pun boleh mohon melalui talian. 

Mudah bukan? Jadi jangan tunggu lama-lama, jom melabur dan nikmati keuntungan untuk masa depan yang lebih baik! https://www.youtube.com/@maybankvideos 

Nak Melabur Di ASB Lum Sum Hingga RM 200K Tak Ada Hal, Gunakan Je Pembiayaan ASB-i Maybank Ni. Memang Mudah Sangat!