Bila wanita dah berkahwin tentu pelbagai perkara yang diuruskan terhadap keluarga. Cabaran menguruskan rumahtangga dan anak-anak bukan mudah. Namun wanita itu akan lagi lebih hebat apabila tetap maintain cantik walaupun pelbagai perkara yang dilakukan. Multitasking gitu.  Ikuti perkongsian ibu ini Ayn Shariff . Boleh jadi inspirasi tau untuk keluarga bahagia anda!

Perempuan kalau cantik masa bujang tu normal. Takda tanggungan! Anak? Tak payah fikir! Paling pening nak fikir boyfriend curang tak, atau ada like gambar perempuan sexy-sexy and lagi lawa dari dia.

Kalau nak tengok perempuan tu betul cantik atau tak, tengok yang dah ada anak. Yang dah masuk ke alam parenthood. Baru ko rasa macam mana. Sebab apa? Okay jom kita bincangkan.

A mother. 
1. Badan pernah jadi kembang sekembangnya. Cutting lari. Well said, pernah bersalin kan? Alligment confirm lari. Ditambah dengan extra gift selulit di perut ?lepas bersalin memang orang kata barai gak lah ??

2. Beside hectic work schedule. Stress level macam mana pun masih dalam kawalan. Everything progress macam biasa. Masih boleh tersenyum balik rumah even ada hal kerja atau bisness sales kurang. 

3. Sakit? Sakit atau tak. Anak tetap anak. Sakit letak no last janji anak makan, mandi dan sihat. Biarlah sakit, janji anak yang utama. Sebab anak ni nyawa ibu-ibu.

4. Dulu bujang, boleh qada tidur. Tapi lepas dah ada anak. Kau penat dan mengantuk macam mana pun. Time susu, kena bangkit. Lebih lagi time pantang. Fuhh koyak weh. U need to stay up!

5. Multitasking. Boleh buat segalanya. Betul. Perempuan ni cukup hebat. Boleh untuk orang yang dia sayang. Especially anak!

IKLAN

6. Even ada masalah. Masih mampu tersenyum. Dia tak fikir masalah dah bila dapat tengok muka anak dia. Dia iron lady! Terus bakar diri untuk kebahagiaan org yang dia sayang.

7. Anak sentiasa dalam keadaan terurus walaupun settle kan semua kerja hakiki sebagai seorang ibu. 

Sebenarnya jadi mami bukan susah apa pun. Get pregnant and after 9 months,There you are. Congratulation! You are a mom! But thats not it. Life begin! 

IKLAN

Part raising a child? Yes mencabar sangat. Sebab tu lah selalu selalu jadi hijau sebab anak makin lama makin besar dan sel-sel otak semua berhubung. Kadang nak marah pun tak mampu. Biar jelah dia explore. Tima anak kecil lah moment paling indah dan sangat dirindui. Kadang-kadang kau tak sangka kau boleh jadi sesabar siti khadijah ?

Belum ada anak. Cantik, gorgeous dan seangkatannya semua boleh. Tapi untuk tampil cantik dan kemas bila dah ada anak, belum tentu semua boleh kan? Sebab kadang-kadang malas nak fikir diri sendiri. Sebab kadang-kadang rasa ah biarlah aku dah ada laki dah ada anak. Tapi jangan jadikan habit ye mommies ??

Untuk husband juga, bila kadang isteri jadi mak limah, jangan complaint. Tolong dia. Dia dah cukup penat. Dia dah cuba jadi yang terbaik. Jangan dah tak cantik pergi cari lain pula ya! Bela baik-baik sampai cantik sebab she deserve it??

To Gorgeous Mother out there & To all the single mother out there. SALUTE! Proud to be us .Moral Story: LOVE YOUR MOTHER AND YOUR WIFE ?

P/s : Tag your husband.