Dah jadi kebiasaan masa kini bila tiba hari kelahiran orang yang tersayang, rata-rata gemar berkongsi rasa dan abadikan kenangan di sosial media masing-masing. Tidak ketinggalan buat pelakon Aiman Hakim Ridza yang turut berkongsi isi hati dan penceritaan dari awal pengenalannnya bersama isterinya, Zahirah Macwilson sehingga mereka dikurniakan cahaya mata yang sudah genap setahun usianya.

Sempena hari kelahiran Zahirah, Aiman juga berkongsi rasa kagum terhadap isterinya yang merupakan seorang wanita yang kuat, cekal dan mempunyai nilai hidup yang tinggi dari dulu hingga kini, malah kini menjadi ibu yang hebat dan sentiasa memberi yang terbaik buat anak mereka, Isaac Raes.

Gambar ni semua gambar lama tetapi bermakna.

1. Ni gambar pertama dia TER…hantar dekat aku.Ada beberapa lagi gambar masjid lain di istanbul yang dia TERhantar…dalam hati dan kepala aku ada satu je time tu.Dia nak bina masjid dengan aku la tu kut. 😇

2.Ni gambar terawal dia hantar bila dia dekat set shooting.Aku pun cuba la selfie balik nak balas gambar yang dia hantar.Mcm mcm bentuk muka aku cuba.Semua mcm x kena.Baru aku sedar … ‘angau ni!’ 🤒

3. Time ni aku dah selesa dah dengan dia . Duckface semua aku buat.Dia boleh kata comel…xfaham aku 😅

4. Time ni baru lepas kahwin.Lockdown pulak.Waktu awal2 bercinta ada la jugak cakap `i nak kita berdua je takde orang lain’ …sekali jadi betul2 daa 🤭

5. Gambar ni few days sebelum dia bersalin.Tak banyak sangat benda yang ada dalam kepala aku masa ni selain menunggu dia bersalin dengan selamat😊

6. Saat paling berdebar+happy+lama+sekejap+terharu dalam hidup aku. 10 kali aku kira jari anak aku.tapi dia tenang 😎

IKLAN

7. Time ni paling mencabar untuk aku dengan dia.Dia perlukan aku dan aku pun perlukan dia.we suport each other.Pertama kali jadi parents pada minggu yang pertama adalah pengalaman paling lama dan berharga. 🤑

8. 1-7 ni semua adalah dari perspective aku semata mata.Nak tulis sajak inggeris panjang2 mcm ada yg kurang dan x dapat di ungkapkan.Apa yang aku nak cakap sebenarnya dari awal aku kenal dia sampai la sekarang dia adalah seorang wanita yang kuat, cekal dan mempunyai nilai hidup yang tinggi.Dalam bahasa inggeris `classy ‘ .Banyak yang aku belajar dari dia walaupun dia jauh lebih muda dari aku.Dia jugaklah seorang ibu yang hebat.Dari dia lahirkan anak kitaorg sampailah dah umur setahun ni dia sentiasa berikan yang terbaik.Nak ucap terima kasih tak cukup nak bagi hadiah pun tak ternilai.All i can give you back is my respect and love unconditionally.

IKLAN

Happy 27th Birthday to you wifey @zahirahmacwilson !!! Daddy and @isaacraees will forever love you no matter what… 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aiman Hakim Ridza (@aimanhakimridza)

 Terdahulu, pasangan serasi Aiman Hakim Ridza dan Zahirah Macwilson sudah melayari bahtera perkahwinan hampir dua tahun iaitu diijab kabul 20 Februari 2020 dan kini mereka dikurniakan seorang anak lelaki comel yang diberikan nama Isaac Raes yang baru sahaja cecah umur setahun Januari lalu.

Sumber : Instagram Aiman Hakim Ridza