Melihat menu yang satu ini mamang boleh buat perut terasa lapar tiba-tiba dan kecur liur dibuatnya.

Apatah lagi buat penggemar menu berasaskan telur, tentu sahaja hidangan ini tidak sabar untuk dijamah bersama nasi panas.

Menariknya tentang menu ringkasTelur Juicy Spicy ini kalau dilihat bahan-bahan yang digunakan memang mudah dan cukup ringkas penyediaannya.

Jadi apa kata jadikan menu ini pilihan melayan selera keluarga.

Telur Juicy Spicy

“Amaran sekali buat mesti nak lagi! Sedap hingga menusuk kalbu babe! Especially to penggemar telur macam saya.. Haha. ”

Bahan: telur, kicap , cili potong , limau nipis

Cara buat :
1. Telur tu goreng lembik-lembik. Biasa orang rebus 3 suku, pun boleh, tapi resepi kali ni goreng lagi boom.. Serius.

IKLAN

2. Letak kicap. Saya pakai kicap manis Jalen.

3. Letak cili potong.

4. Perah limau nipis

IKLAN

Last.. Gaul-gaul sikit.

Masuk mulut telur dengan cili sekali. Kecur air liur tengok lime tu! Memang juicy , hot spicy. Rasa dia memang pergiiiii!! Cannot describe. Rasalah sendiri.

Suami saya mula-mula taktak , sebab dia memang tak suka makan telur, tapi sekali suruh rasa. Nak lagi pulak, tak cukup 3 biji.

Maybe orang lain pun dah biasa buat. Saya saja share kot ada yang tak pernah try, asyik buat 3 suku tu je. Kot la ada hari mood malas nak masak, boleh buat benda simple but nice mcm nie. Kan?

Sumber : Hani Pembor