Selalunya apabila kita nak pasang awning pasti ada beberapa lokasi utama yang menjadi pilihan hati bersesuaian dengan keperluan. Sama ada pada bahagian porch depan rumah,
awning di belakang rumah untuk dijadikan ruang laundry, bahagian beranda, bahagian tambahan di tepi rumah dan macam-macam lagi.

Pemilihan material untuk awning pelbagai dan salah satu yang dijadikan pilihan adalah jenis yang lutsinar. Beberapa alasan yang menyebabkan disukai ramai adalah ia mampu menampilkan gaya modern. Bahkan secara tidak langsung menjimatkan  penggunaan lampu pada siang hari kerana sinar matahari boleh ‘tembus’.

Jadi sangat sesuai dan praktikal ini  sebagaimana perkongsian daripada Yasmin Keily tentang ruang bahagian tepi rumahnya yang telah diubahsuai dengan menggunakan awning lutsinar di dalam group Tukang Apa Hari Ini.

Bahkan menurutnya pemilihan material tersebut sangat berbaloi berbanding material lain.

“Just nak update terima kasih atas cadangan-cadangan jenis awning, hari tu saya ada tanya sebab nak awning yang lutsinar dan kaca above bajet,so kami beli awning poly kat shopee ni je.

Klik SINI untuk beli online

“Kos dalam RM500 tak termasuk kayu dan tukang. Oklah tengok berapa tahun boleh tahan. Kalau dah beberapa tahun nanti insyaAllah bajet pun ada kot kalu nak pasang yang elok punya.”

“Saya memang nak panas dan cahaya matahari yang banyak sebab nak sidai baju situ. alhamdulillah saya sangat puas hati.”

Jaga Hati Jiran 

“Rumah saya end lot dan tiada jiran di hujung ataupun depan. kalau hujan air terus jatuh ke tanah dan sepanjang tepi tu ada juga longkang. Tidak menyusahkan mana-mana jiran. Hubungan saya dengan jiran-jiran sangat baik. I love my jirans and they love me too.

“Bila buat reno sama-sama inform dan meminta izin dan betulkan balik atau cat atau bersihkn rumah jiran jika terjejas. Mereka buat reno dulu pun begitu juga, alhamdulillah semua baik-baik sahaja.

Sumber : Yasmin Keily

 

IKLAN

 

ARTIKEL MENARIK: Minum Air Kopi Di Rumah Macam Barista Yang Buat. Begini Caranya, Senang Sangat & Yang Penting Menjimatkan!

LAGI ARTIKEL MENARIK :Duit Koyak Jangan Simpan Je, Rugi. Boleh Tukar Untuk Dapat Nilai Penuh Atau Separuh Di Bank Negara!

IKLAN

Jom turut serta bersama e-keluargagader Bonding Day #dirumahaje secara virtual!
Bukan sahaja dapat eratkan hubungan dengan keluarga tersayang, tapi boleh lakukan aktiviti yang menceriakan bersama-sama. Hadiah menarik menanti anda sekeluarga!

Yuran hanya RM30.00 sahaja terhad untuk 50 famili sahaja. Satu famili 2 dewasa 2 kanak-kanak. Jadi, tunggu apa lagi? Jom daftar segera di sini: http://www.wasap.my/60169647520

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club